Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
21,48 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:885573
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 14.01.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Академический
Литературный список: 11 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

A/s "Preses nams" darbību uzsāk 1976.gadā kā laikrakstu un žurnālu tipogrāfija. 1990.gada 27.decembrī uz uzņēmuma bāzes nodibināta viena no pirmajām akciju sabiedrībām Latvijā. Reģistrēta Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistrā 1991.gada 20.februārī. Nozīmīgs uzņēmuma vēsturē ir 1998.gads, kad pēc privatizācijas pabeigšanas akciju kontrolpaketi iegūst a/s "Ventspils nafta", un uzņēmumam tiek izvirzīti divi stratēģiskie mērķi - kļūt par lielāko poligrāfijas koncernu un spēcīgāko izdevniecību Baltijas valstīs. Neveiksmīga bija 1998.gada Krievijas krīze, kuras dēļ samazinājās poligrāfijas tirgus. A/s "Preses nams" bija spiests uzsākt dempinga politiku, kuras rezultātā cenas ir ļoti tuvu ražošanas pašizmaksai. Šī cena nav palielināta, jo uzņēmums vēl aizvien cenšas iekarot arvien lielāku tirgus daļu.
A/s "Preses nams", kurā strādā 1300 cilvēku, ir vienota akciju sabiedrība ar trim virzieniem: poligrāfijas darbi, izdevniecība un nekustamā īpašuma efektīva apsaimniekošana.
1999.gadā a/s "Preses nams" atgriežas izdevējdarbībā, sākot izdot vairākus laikrakstus: "Neatkarīgā Rīta Avīze", "Rīgas Balss", "Vakara Avīze Vakara Ziņas", "Sporta Avīze", sadarbībā ar Latvijas Republikas Kultūras ministriju un Kultūrkapitāla fondu - laikrakstu "Literatūra un Māksla Latvijā".
Poligrāfijas kompleksa konkurences spējas palielināšanas nolūkā 2000.gadā ekspluatācijā tika nodota cieto vāku sējumu apstrādes un iespiešanas līnija, kas dod iespēju saražoto grāmatu apjomu divkāršot un ievērojami uzlabot produkcijas kvalitāti. Sāka strādāt arī rotācijas mašīna, kas nodrošina krāsainu avīžu iesiešanu.
2000.gadā a/s "Preses nams" iegādājās SIA "Apgāds Jāņa sēta" 100% kapitāla, un apvienošanās rezultātā tiek izveidots lielākais poligrāfijas koncerns Baltijā.
Uzņēmums nepārtraukti tiek atjaunināts ar modernām jaunākās paaudzes poligrāfijas iekārtām. 2000.gadā tipogrāfija laikrakstus sāk drukāt uz jaunas, ātrjaudīgas laikrakstu krāsu iespiedmašīnas Solna G 150, kā arī tiek iegādāta Austrumeiropā modernākā grāmatu iesiešanas līnija Sigloch - Kolbus.
2000.gadā a/s "Preses nams" rīko pirmo latviešu oriģinālliteratūras konkursu, kas līdz šim ir vērienīgākais Latvijā, manuskriptus vērtē četrās nominācijās un apbalvoto darbu autori iegūst stipendiju turpmākajam radošajam darbam 2000 latu apmērā katrs. "Preses nama" grāmatu apgādā turpinās darbs ar oriģinālenciklopēdijām, zinātnisko un nozaru literatūru [3].
Īpaša uzmanība tiek pievērsta apgāda grāmatnīcas apgrozījuma palielināšanai, kā arī grāmatu ražošanai, lai neveidotos neizdevīgi ilgtermiņa ieguldījumi ar niecīgu peļņu. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация