Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека

Выгодно: цена со скидкой!

Обычная цена:
21,48
Экономия:
3,22 (15%)
Со скидкой*:
18,26
Купить
Добавить в список желаний
Идентификатор:992757
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 08.07.2016.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 34 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2015.g. - 2016.g.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  ATTĒLU SARASKTS    3
  TABULU SARAKSTS    4
  IEVADS    5
1.  STRESS UN TO IETEKMĒJOŠIE FAKTORI    7
1.1.  Stress un stresori    7
1.2.  Stresu ietekmējošie faktori    9
1.3.  Darba stresa teorijas un modeļi    14
1.4.  Stresa reakcijas un sekas    15
1.5.  Stresa līmeņa izvērtēšanas iespējas    21
1.6.  Stresa līmeņa mazināšanas iespējas    23
1.6.1.  Stresa mazināšana organizācijas līmenī    24
1.6.2.  Stresa mazināšana indivīda līmenī    25
2.  ĒDINĀŠANAS NOZARES DARBINIEKU DARBA APSTĀKĻI UN STRESA RISKI    28
2.1.  Darbinieku stresa nozīme tautsaimniecības attīstībā    28
2.2.  Ēdināšanas nozares darbinieki un to darba specifika    30
2.3.  Ēdināšanas nozares darbinieku stresa riski    33
3.  PĒTĪJUMĀ IZMANTOTĀS METODES UN DATI    37
4.  RĪGAS RESTORĀNU DARBINIEKU STRESA LĪMENIS UN TO IETEKMĒJOŠIE FAKTORI    40
  SECINĀJUMI    58
  PRIEKŠLIKUMI    60
  IZMANTOTĀS LITERATŪRAS UN AVOTU SARAKSTS    62
  PIELIKUMI    65
Фрагмент работы

SECINĀJUMI
1. Pētījuma rezultāti liecina, ka stresa līmenis Rīgas restorānu darbiniekiem ir augsts. Visu respondentu vidējais 2.testa rādītājs ir 57,36 un tas pārsniedz normu (35 – 50). Viens no faktoriem, kas to veicina, spriežot pēc testu rezultātiem, ir darba apjoms, tas negatīvi ietekmē darba kvalitāti un nodarbināto veselību.
2. Pētījuma autore, spriežot pēc 1.testa rezultātiem, secina, ka Rīgas restorānu darbinieki izjūt stresu, jo nejūtas novērtēti no vadības puses (2,5), uztraucas par to, ka nevar ietekmēt priekšnieku lēmumus, kas vērsti pret viņiem (2,55), kā arī darbs negatīvi ietekmē viņu ģimenes dzīvi (2,56).
3. Rīgas restorānu darbinieku stresa līmeni ietekmē miega problēmas, kas parādās 2.testa rezultātos (grūtības aizmigt/palikt nomodā (63,7); grūti piecelties (81,9)), kas negatīvi ietekmē indivīda spēju cīnīties ar stresu. Visaugstākais stresa līmenis ir tiem respondentiem, kuri guļ mazāk kā 6 stundas (2,51), savukārt zemākais tiem, kas miegam velta vairāk kā 8h (2,15).
4. Respondenti bieži ļauj notikumiem virzīties uz priekšu savā gaitā (73,32), kas, pēc autores domām, norāda uz apātiju, vienaldzību, kas ir stresa psiholoģiskās sekas, tas ir pilnīgs motivācijas trūkums, kas negatīvi ietekmē indivīda sociālo dzīvi un darba spējas.
5. Pētījumā tika pierādīts, ka vecums ir nozīmīgs faktors, kas ietekmē stresa līmeni, vienu no visaugstākajiem stresa līmeņiem uzrādīja respondenti no vecuma grupas 18 – 25 gadi (61,41). Lielākā daļa Rīgas restorānu darbinieku ir jaunieši, kas ir pakļauti stresa riskam. Vienu no zemākajiem stresa līmeņiem uzrādīja respondenti, kas vecāki par 35 gadiem (52,18).
6. Pētījumā tika pierādīta saistība stresa līmenim un respondentu iegūtajai izglītībai. Vienu no augstākajiem stresa līmeņiem izjūt Rīgas restorānu darbinieki ar vidējo – profesionālo izglītību (1.testā 2,49; 2.testā 60,46), bet vienu no zemākajiem tie, kas ieguvuši augstāko izglītību (1.testā 2,22; 2.testā 51,59).
7. Lielākā daļa restorānu darbinieku ir viesmīļi, pavāri un bārmeņi un tie ir pakļauti vislielākajam stresa riskam (1.tetsā 2,46; 2.testā 60,11), vismazākais stresa līmenis ir vadītājiem un šefpavāriem (1.testā 2,07; 2.testā 47,13), tā arī vienīgā respondentu grupa, kas iekļaujas otrā testa noteiktajā stresa normā (35-50).…

Коментарий автора
Коментарий редакции
Загрузить больше похожих работ

Отправить работу на э-почту

Твое имя:

Адрес э-почты, на которую отправить адрес работы:

Привет!
{Твое имя} советует Тебе посмотреть работу в интернет-библиотеке Atlants.lv на тему „Rīgas restorānu darbinieku stresa līmenis un to ietekmējošie faktori”.

Адрес работы:
https://rus.atlants.lv/w/992757

Отправить

Э-почта отправлена.

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook
Twitter

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация