Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
21,48 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:745107
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 30.01.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 11 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Par pamatu darba temata izvēlei tiek ņemta praktiska rakstura problēma uzņēmuma darbībā, kura 1998. gada sākumā izvērtās par vienu no aktuālākajām daudzu uz eksportu orientētu Latvijas uzņēmumu darbību traucējošu faktoru, optimāla tirgu diversifikācija lai samazinātu ar eksportu sastītos riskus. Eksports uzņēmuma darbībā vienmēr ir saistīts ar paaugstinātu risku, pastāvot dažāda rakstura draudiem - politiskiem un ekonomiskiem un jo vairāk eksports ir koncentrēts uz vienu valsti un mazāku skaitu firmu, jo šis risks ir lielāks. Tādēļ uzņēmuma darbība jāorientē tā, lai šo risku samazinātu, un tas ir izdarāms ar optimālas tirgus diversifikācijas izveidošanu.
Vienā no lielākajām Latvijas tautsaimniecības nozarēm - pārtikas produkcijas ražošanas nozarē 1998.gada sākuma bija vērojama tipiska šī paaugstinātā riska izpausme. Lielākā daļa šo uzņēmumu vēsturiski bija orientēti uz tagadējo NVS valstu tirgu, eksports uz kurieni sastādīja lielāko daļu no to ražošanas apjomiem. Negatīvi mainoties politiskajai videi starpvalstu attiecībās tika jūtami apdraudēta šādu uzņēmumu veiksmīga darbība vai pat dzīvotspēja. Ārējo apstākļu maiņa lika vairāk pievērsties optimālas tirgus diversifikā?ijas radīšanai, taču tas ir kopmplekss un arī komplicēts uzdevums, kas bieži prasa radikālu uzņēmuma darbības pārorientāciju.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация