Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
7,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:362972
 
Оценка:
Опубликованно: 06.03.2018.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
2011–2015 гг.
Фрагмент работы

KOPĪGAIS UN ATŠĶIRĪGAIS VALSTS POLICIJAS STRUKTŪRĀ LATVIJAS REPUBLIKĀ UN ZVIEDRIJĀ
Tā kā viens no policijas galvenajiem uzdevumiem samazināt noziedzību un palielināt sabiedrības drošību, būtiskas atšķirības abu valstu policijas darbībā nav vērojamas. Pētot vienas un otras valsts policijas struktūru var secināt, ka gan vienā, gan otrā valstī ir policijas centrālais aparāts, kas atbild par policijas funkciju un uzdevumu izpildi valstī kopumā un sadarbībā starptautiskā līmenī, gan teritoriālas struktūrvienības, kas pilda normatīvajos aktos noteiktos uzdevumus konkrētā ģeogrāfiskā teritorijā.
Tāpat abu valstu galvenā persona policijā ir tās priekšnieks, tikai Zviedrijā viņu sauc par komisāru, bet Latvijā par priekšnieku, kurš ir atbildīgs par iestādes darbību kopumā, bet viņa vietnieki, regional pārvalžu priekšnieki, ir atbildīgi par konkrētas pārvaldes darbību. Latvijā reģionālās pārvaldes ir piecas, bet Zviedrijā septiņas.
Abu valstu policijas struktūrvienībās ietilpst gan finanšu pārvalde, gan personāla daļa, gan iekšējās drošības nodaļa, gan kriminālistikas nodaļa, tāpēc var secināt, ka Zviedrijā un Laatvijā policijas institūts pēs strukturiālās uzbūves ir ļoti līdzīgs. Latvijā ir nedaudz smalkāk izdalītas atsevišķas struktūevienības, bet Zviedrijā, pēc lielās policijas reformas daudzas mazākas sturktūrvienības tika apvienotas un izveidotas citas, lielākas vienības, bet ar to pašu funkciju un uzdevumu izpildi.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация