Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
6,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:721666
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 15.01.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 20 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  Dzimumattiecības pirms laulības, laulība, ģimene    4
  Kontracepciju un aborti    7
  Homoseksualitāte    9
  Praktiskais pētījums    11
  Audzināšanas stundas plāns    13
  Nobeigums    15
  Izmantotās literatūras saraksts    16
  Pielikumi    17
Фрагмент работы

Es ticu Dievam, bet nevaru oficiāli sevi saukt par kristieti, jo neesmu kristīta, taču nav vairs daudz laika atlicis līdz šim nozīmīgajam notikumam manā dzīvē, kad tikšu kristīta. Tādēļ arī šādu referāta tēmas izvēli varētu uzskatīt par likumsakarīgu.
Visbiežāk sastopamie jautājumi, kas tiek apskatīti, runājot par kristiešu nostādni dzimumizglītības jautājumos, ir jautājums par dzimumattiecību uzsākšanu pirms laulības, par abortiem – to pieļaušanu vai noliegšanu, kā arī jautājumi par homoseksualitāti.
Galvenais jautājums, kas apvieno iepriekš minētos un varētu palīdzēt izprast pareizo atbildi uz tiem, ir - Kā cilvēkam negrēkot? Cilvēks negrēko, ja viņš paklausa Dieva likumiem.
Ticība ir jāpārbauda, vai tā balstīta uz patiesību. Tāpēc ir nepieciešama ticības pamatu noformulēšana. Vajadzīga apzinīga un apzināta ticība, kurā balstīta attieksme pret Dievu. Tāpēc ir Baznīcu doktrinārie pamati. Visi kristieši par savu vienīgo dzīves un mācības pamatu atzīst Bībeli, cits vairāk Veco derību, cits Jauno, bet Bībelē rakstītais, atspoguļotie Dieva likumi, ir tas, kas cilvēkam jāpieņem, lai viņš patiesi kalpotu Dievam, parādītu savu pozitīvo attieksmi.
Bībelē dotie Dieva baušļi ir reliģiski ētiski dzīves likumi, pamatnoteikumi. Baušļi māca, kā mīlēt citus, nenodarot tiem ļaunu. Baušļi dod grēka apziņu (Rom.3:20). Baušļi ir kā spogulis sevis caurskatīšanai Grēks ir nesakritība ar Dieva gribu. Salīdzinājumā - pasaulei cauri iet vektors - Dieva griba. Visur tur, kur tikai mana griba, veidojas leņķis (nesakritība). Ir jāsaplūst ar Dieva gribu, tad šī leņķa nav.
Baušļos atainoti divi attiecību loki - cilvēka un Dieva attiecības, cilvēka un cilvēka attiecības. Taču vispirms jāsakārto attiecības ar Dievu, pēc tam var cerēt sakārtot attiecības savā starpā.
Dievs ir radījis vispārējus Visuma likumus, baušļus, lai cilvēkam būtu vieglāk dzīvot. Lai pasargātu cilvēku no ciešanām, ja viņš tiem sekos. Tādēļ arī kristieši, meklējot atbildes uz jautājumiem, kas saistīti ar dzimumizglītību pamatojas uz baušļiem un Bībelē rakstīto Dieva Vārdu.
Šis paskaidrojums, lai referāta lasītājs saprastu, kāpēc tieši šāda ir kristiešu nostādne dzimumizglītības jautājumos. Taču ikvienam svarīgi ir saprast Dieva gribu, kāpēc viņš mums tā vēlējis dzīvot, nevis tikai paklausīt Viņa sacītajam. Tādēļ centos kristiešu pārliecību paskaidrot arī ar cita veida (zinātniskā un ne tik zinātniskā) literatūrā atrodamo.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация