Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:148141
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 24.07.2012.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Latvijā 98% no visiem uzņēmumiem pieder mazo un vidējo uzņēmumu kategorijai. Lai arī mūsdienās arvien vairāk pieaug to uzņēmumu skaits, kas izvēlas darboties starptautiskā vidē, tomēr to iziešanas process starptautiskajos tirgos nebūt nav tik viegls. Tiek uzskatīts, ka tiem jāsaskaras ar lielākiem šķēršļiem starptautiskā izaugsmē. Mazajiem un vidējiem uzņēmumiem, kā Latvijā, tā arī citās pasaules valstīs nākas saskarties ar augstākām saimnieciskās darbības izmaksām nekā lielākiem uzņēmumiem, jo mazie un vidējie uzņēmumi nespēj īstenot liela mēroga guvumus. Piemēram, mazie un vidējie uzņēmumi bieži vien nevar noalgot speciālistu, kurš nodarbotos tikai un vienīgi ar eksporta iespēju meklēšanu. Tiem ir gŗuti atrast informāciju par produktu specifikācijām un licencēm, kas nepieciešamas iespējamā eksporta tirgū. Lieli uzņēmumi risina šādas problēmas paši saviem spēkiem, jo viņiem ir savi eksporta speciālisti, savukārt mazie un vidējie uzņēmumi šādus speciālistus bieži nevar atļauties.
Tāpat mazajiem un vidējiem uzņēmumiem ir grūtības finansējuma saņemšanā. Parasti mazajiem un vidējiem uzņēmumiem ir īsāka kredītvēsture un mazāki nodrošinājumi, tiem ir jāsaskaras ar augstām kredītpieteikumu novērtējuma izmaksām.7
Tomēr, neskatoties uz visiem augstākminētajiem šķēršļiem, mazajiem un vidējiem uzņēmumiem iziešana starptautiskajos tirgos ir lielisks veids kā gūt jaunu pieredzi, paplašināt savu darību, pārdošanas apjomus, tādejādi palielinot uzņēmuma peļņu.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −1,48 €
Комплект работ Nr. 1324512
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация