Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
7,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:970221
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 06.06.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Sākot pildīt mājas uzdevumu, saņemtajā finanšu pārskatā atradu 2 matemātiskas kļūdas. Lai varētu veikt mājasdarbu un veikt vajadzīgos aprēķinus, pieņēmu, ka
1)bilances aktīvā postenī „Gatavie ražojumi un preces pārdošanai” 2002.gadā summa ir Ls 3474, nevis Ls 3463, lai sakristu bilances aktīva summa ar bilances pasīva summu.
2)Naudas plūsmas pārskatā postenī „Izmaiņas kreditoros” 2001.gadā ir Ls 14326, nevis Ls 14312, lai naudas līdzekļi 2001.gada beigās sakristu ar norādītajiem 2002.gada sākumā.
Šīm korekcijām mēģināju izvēlēties posteņus, kas būtiski neietekmētu analīzes rezultātus, tomēr noteikti pastāv atšķirības aprēķinos ar labotiem un nelabotiem datiem.

Bilances horizontālā analīze
Aktīvu summa ir samazinājusies par 6.9%. Tā kā arī uzņēmuma peļņa ir ievērojami samazinājusies, tad aktīvu samazinājums ir vērtējams negatīvi, t.i. tas varētu norādīt uz uzņēmuma attīstības problēmām. Arī ilgtermiņa ieguldījumi ir samazinājušies par 12.2%. Tas vērtējams negatīvi, jo netiek ieguldīta nauda uzņēmuma attīstībai.
Būtiski pieaudzis krājumu atlikums par 37.5%. Tā kā neto apgrozījums un bruto peļņa ir samazinājusies, tad jāsecina, ka šāds krājumu atlikuma pieaugums rada draudus uzņēmuma finansiālajam stāvoklim (nauda par krājumiem samaksāta, bet krājumi netiek realizēti, nauda uzņēmumā neienāk).
Debitoru parādi samazinājušies par 37.5%. Tas vērtējams pozitīvi, jo uzņēmumam ir vairāk naudas līdzekļu. Tas liecina arī par labāku debitoru kontroli. Tajā pašā laikā, tā kā ir samazinājies neto apgrozījums, tad debitoru parādu samazinājums varētu liecināt arī par uzņēmuma ražošanas sašaurināšanos.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −8,99 €
Комплект работ Nr. 1193718
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация