Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:489839
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 19.12.2019.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

15. Budžetu veidi un izstrādāšanas secība
• Ilgtermiņa un īstermiņa budžeti Par ilgtermiņa budžetiem tradicionāli uzskata budžetus periodam virs viena gada, bet par īstermiņa – līdz vienam gadam. Visbiežāk sastopamais budžeta periods ir viens gads.
• Statiskie budžeti- uzņēmums var izstrādāt budžetu konkrētam laika periodam, piemēram, vienam gadam, un strādāt atbilstoši plānotajiem rādītājiem. Perioda beigās parasti sāk darbus pie jauna budžeta izstrādes nākamajam gadam, kurā atkal tiek fiksēti plānotie rādītāji.
• Slīdošie budžeti ir ļoti efektīvi, jo uzņēmums katru ceturksni (vai mēnesi) var strādāt pie jauna budžeta izstrādes jaunajam periodam (piemēram, gada pirmajā ceturksnī (vai mēnesī) izstrādā budžetu jaunā gada pirmajam ceturksnim (vai mēnesim), otrajā ceturksnī (vai mēnesī) – jaunā gada otrajam ceturksnim (vai mēnesim)). Tādējādi uzņēmums strādā nepārtrauktas budžetēšanas izstrādes, izpildes un kontroles apstākļos.
• Funkcionālie jeb operatīvie budžeti ir visi uzņēmuma plāni par saimniecisko darbību. Funkcionālo budžetu ietvaros tiek atspoguļoti uzņēmuma plānotie ienākumi no produkcijas (preču un pakalpojumu) realizācijas un izmaksas, kas saistās ar ražošanu, realizāciju un uzņē- muma darbības nodrošināšanu, ieguldījumi.
• Finanšu budžeti- visas uzņēmuma saimnieciskās operācijas, kas tiek plānotas operatīvajos budžetos, rezultātā tiek apkopotas finanšu budžetā. Vienīgi finanšu budžeti parāda, vai uzņēmuma plānotā darbība nes peļņu un vai pietiek naudas plānotajiem iepirkumiem.

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация