Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:554684
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 14.03.2016.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2011–2015 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS    3
  AIZKRAUKLES IECIRKŅA STRUKTŪRA UN GALVENIE UZDEVUMI    5
  ADMINISTRATĪVO TIESĪBU UN ADMINISTRATĪVĀ PROCESA TIESĪBU NORMU PIEMĒROŠANA VALSTS POLICIJĀ    6
  KVALIFIKĀCIJAS DARBA SATURS    11
  KVALIFIKĀCIJAS DARBA IEVADS    12
  KVALIFIKĀCIJAS DARBA SECINĀJUMI    14
  KVALIFIKĀCIJAS DARBA PRIEKŠLIKUMI    15
  KVALIFIKACIJAS DARBĀ IZMANTOTĀS LITERATŪRAS AVOTU SARAKSTS    16
  PRAKSES LAIKĀ RADUŠIES SECINĀJUMI PAR PAGAIDU AIZSARDZĪBU PRET VARDARBĪBU PIELIETOJUMU PRAKSĒ    17
  PIELIKUMI    19
Фрагмент работы

PRAKSES LAIKĀ RADUŠIES SECINĀJUMI PAR PAGAIDU AIZSARDZĪBU PRET VARDARBĪBU PIELIETOJUMU PRAKSĒ
Valsts policijai, izvērtējot, vai persona saucama pie administratīvās atbildības, ir jānosaka vai personas darbības atbilst kādam no Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā iekļautajam pārkāpumam, proti, jāizvērtē, vai personas darbībās ir saskatāmas visas likumā noteiktās pārkāpuma pazīmes. Vienlaikus jānoskaidro, vai sodāmo darbību veicējs ir sasniedzis četrpadsmit gadu vecumu un vai nav iestājušies LAPK 18., 18., 19., pantā noteiktie apstākļi, proti, persona rīkojusies galējās nepieciešamības vai nepieciešamās aizstāvības robežās, vai darbību izdarīšanas brīdī persona nav bijusi nepieskaitāma.
Pagaidu aizsardzība pret vardarbību civilprocesuālajā kārtībā atšķiras no Kriminālprocesa likumā paredzētās personas tiesību aizsardzības nodrošināšanas. Civilprocesuālajā kārtībā pagaidu aizsardzība pret vardarbību ir iespējams piemērot gadījumos, kad kriminālprocesu uzsākt nav pamata, kad persona vēl nav fiziski aizskarta, tomēr pastāv varbūtība, ka tas varētu notikt. Tomēr policijas darbinieki nelabprāt pieņem lēmumu par nošķiršanu, tā vietā tie rīkojas saskaņā ar likumu „ Par policiju” 12.pants 10.punkts, saskaņā ar kuru policijas darbiniekam ir tiesības aizturēt uz rakstveida pieteikuma pamata personas, kuras atrodas mājoklī alkohola, narkotisko, psihotropo vai toksisko vielu reibuma stāvoklī un var nodarīt kaitējumu sev vai apkārtējiem cilvēkiem, kā arī gadījumā, ja apkārtējie cilvēki baidās palikt vienatnē ar šo personu un ja nav cita pamata tās aizturēšanai, kā arī uzturēt tādas personas policijas iestādē līdz atskurbšanai vai apstākļu noskaidrošanai, bet ne ilgāk par 12 stundām (Par policiju, LR likums, (pieņemts: 04.06.1991., stājas spēkā: 04.06.1991.)// "Ziņotājs", 37, 24.09.1992., (tiešsaiste: http://likumi.lv/doc.php?id=67957 )).
Nav izstrādāti kritēriji, policijas darbiniekiem trūkst zināšanu un pieredzes, lai izvērtētu vardarbības draudu risku. Ārēji nosvērta un adekvāta persona var izrādīties bīstamāka, kā uzbudināta un arēji agresīvi noskaņota. Ja tomēr ir pieņemts lēmums par pagaidu aizsardzību, personai, kas rada draudus ne vēlāk kā 30 minūšu laika ir jāpamet dzīvoklis, kurā uzturas cietusī persona. Pie tam persona drīkst paņemt personīgām mantas, pirmās nepieciešamības priekšmetus, veselībai un higiēnai nepieciešamo, kā arī naudas summu no kopējās ģimenes naudas. Policijas darbiniekiem nav tiesību izlemt, kādu naudas summu drīkst ņemt, kaut gan nereti šis jautājums saasina konfliktu.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,48 €
Комплект работ Nr. 1352880
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация