Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:941381
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 12.07.2012.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

10. Citas aktivitātes, piem. bērnu pasākumi, labdarības akcijas, speciālie notikumi utt.
Muzejs piedāvā dažādas aktivitātes, tās ir radošās darbnīcas, ekskursijas (Simboli Biržā, Spārnotās būtnes – grifi muzejā). Ekskursija „Simboli Biržā” notiek Mākslas muzeja Rīgas Biržā, Doma laukums 6. Muzejs atklāj, ka simboliska nozīme piemīt daudziem mums apkārt esošiem elementiem, taču to jēga bieži vien mums nav zināma. Ekskursija iepazīstina ar Mākslas muzeja „Rīgas Birža” fasādē sastopamo alegorisko tēlniecību un simboliem. Ekskursiju vada Dr. habil. art. profesors mākslas vēsturē un mākslas teorijā - Ojārs Spārītis. Ekskursijas mērkāuditorija ir pieaugušie.
Ekskursija „Spārnotās būtnes muzejā” ir interesanta ekskursija, jo ar spārniem un spēju lidot apveltīti ir ne tikai putni, bet arī mitoloģiskas un fantastiskas būtnes. Ekskursija ”Spārnotās būtnes muzejā” piedāvā ceļojumu cauri muzejam. To vada Liesma Markova. Ekskursijas m ērķauditorija ir visas vecuma grupas.
Muzejs piedāvā virkni dažādu nodarbību: Portrets un Interjers gleznās vai Biržā. Muzejam ir bijušas vairākas izstādes ārzemēs: Sociālistiskais reālisms padomju glezniecībā 1920–1970 un Aleksandrs Rodčenko, Latvijas Nacionālā mākslas muzeja darbi starptautiskā izstādē. Šobrīd Muzejs izveidojis interaktīvu projektu ar mērķi atrast sponsorus. Tā nosaukums ir „Apzaļumo Biržu”. Tiek meklēti sponsori dekoratīvo kociņu iegādei muzeja vestibila ziemas dārza izveidošanai. Plānotais lauru vai apelsīnu kociņu skaits – astoņi līdz desmit. Ikvienam cilvēkam ir piedāvāta iespēja kļūt par ziedu kompozīciju dāvinātājiem Rīgas Biržai. Katrs no savas puses pie katras kompozīcijas varēs uzrakstīt dāvinātaja vārdu. Tā kā zieda mūžs nav bezgalīgs, ziedu kompozīcijas tiks nofotografētas un fotogrāfijas ieliktas muzeja mājas lapā. Ziedi – cilvēku dāvināti, skaistas vāzes – muzeja ( varbūt nedaudz līdzīgas, kā Rundālē) un marmora podesti. Šim projektam jau ir vairāki atbalstītāji.
Opera, teātris un muzejs ir tādi kā dievnami, kas strādā sabiedrības garīgumam. Saglabājot tradīcijas, sniedzot tās tālāk. Muzejs vienmēr ir gatavs sadarboties ar skolām, dažādām biedrībām un apvienībām. Muzejs piedāvā ļoti daudz bezmaksas pasākumu, tie ir koncerti, dejas performances, balets. Teātra izrādes notiek reizi mēnesī Arsenālā. Tādā veidā muzejs paplašina savu darbības jomu, iegūst jaunus sadarbības partnerus.
Muzejā labdarības pasākumu nav, jo muzejs ir valsts iestāde un legāli viss tiek atrunāts. Tiek rīkotas dažādas akcijas. Piemēram, lata akcija, kuras laikā muzeju var apmeklēt tikai par 1 latu, jo parasti pieaugušajam cena ir 2,50. Muzejā ir arī tādas ekspozīcijas, kuras ir dārgākas par Ls 2,50, bet 1 Ls dienas akcija dod iespēju atnākt arī cilvēkam, kura ieņēmumi nav lieli un tādējādi nevar atļauties samaksāt par ieeju tādu summu. Lielajā mājā tās ir pirmdienas, Arsenālā – otrdienas.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация