Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:680725
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 28.01.2011.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  Reputācija ir uzņēmējdarbības pamatā    4
  Aptauja    5
  Secinājumi un ieteikumi    8
  Pielikums    11
Фрагмент работы

Secinājumi un ieteikumi:
Analizējot un apstrādājot iegūtos anketu rezultātus, nākas secināt, ka sabiedrības interese un zināšanas par arodbiedrību darbu ir salīdzinoši vājās pozīcijās. Tā kā vairākums respondentu tomēr bija kādas Latvijas arodbiedrības dalībnieks, tad ir grūti pilnīgi un precīzi izvērtēt sabiedrības nostāju un viedokli. Tomēr dati liecina, ka sabiedrība ir noskaņota diezgan skeptiski pret NVO un arodbiedrībām. Tas liecina par zemo reputāciju.
Mūsdienu sabiedrība pastāv vēl aizvien uz dažādiem stereotipiem un vecu viedokļu līderības pamatiem. Nenoliedzami, lai jebkura organizācija vai uzņēmums iekarotu un izveidotu labu reputāciju, ir nepieciešams laiks. Laikā, kad sabiedrība mainās tik strauji, kā tas notiek pēdējos gados, izveidot un noturēt labu reputāciju ir sarežģīti un laikietilpīgi.
No respondentu sniegtajām atbildēm secinu, ka galvenā problēma arodbiedrību reputācijas veidošanā un virzībā ir komunikācija ar sabiedrību. Tāpēc izvirzu 4 galvenos problēmas iemeslus:
1. Vājā komunikācija ar sabiedrību;
2. Vājā komunikācija ar medijiem;
3. Sociālo tīklu vājā izmantošana;
4. Organizācijas iekšējās komunikācijas problēmas.
Tāpēc, pirmkārt, ir jāizprot sava reputācija un, otrkārt, ilgtermiņā jāzina organizācijas mērķis un tas, uz kurieni tā grasās iet. Kas ir tas ģeniālais arodbiedrībā? Ar ko arodbiedrības ir vienreizējas? Tie ir galvenie jautājumi, uz kuriem būtu jāatbild, veidojot tēlu, kurš ar laiku nodrošinās reputāciju.
Manuprāt, reputāciju nevar izveidot, tā ir jānopelna. Un nopelnīt to var vairāk akcentējot labos darbus un paveikto, jo sabiedrībai ir „jāsadzird” arodbiedrību vēstījums tai.
1. Likt vadībai noskaidrot un saprast reputācijas nozīmi. Kādēļ tas ir svarīgi, ko tas dod, kā to mērīt. Tikai tad varēs izlemt, kā rīkoties.
2. Nevalstiskajām organizācijām (arodbiedrībām) ir nepieciešami Latvijas arodbiedrību video klipi.
Jāsāk ar to, ka arodbiedrības par svarīgu un nozīmīgu soli savā nākotnes plānošanā iekļauj reputācijas izvirzīšanu priekšplānā. Arodbiedrībām galvenokārt vajadzētu koncentrēties uz biedru skaita palielināšanu, īpašu uzmanību pievēršot organizatoriskā aktīvisma veicināšanai, vairojot aktivitātes arī interneta vidē. Tas stiprinātu iedzīvotāju uzticību arodbiedrībām kā svarīgam darba ņēmēju interešu aizstāvim darbā ar valsts pārvaldes institūcijām. arodbiedrībām tomēr vairāk vajadzētu pievērsties sociālā partnera lomas pildīšanai.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация