Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:837811
 
Оценка:
Опубликованно: 04.04.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Objekta raksturojums    4
2.  Ārējie riski un rīcība riska gadījumos    6
3.  Radiācijas avārijas    8
4.  Rīcība iestādē radiācijas avārijas gadījumā    9
  Nobeigums    11
  Izmantotā literatūra    12
Фрагмент работы

Ievads


Darba mērķis ir izstrādāt rīcības plānu objekta ārējā riska faktoru noteikšanai un rīcību ārkārtējo situāciju gadījumos. Noteikt organizatoriskos principus apziņošanai, atbildīgo personu nozīmēšanai, seku likvidēšanai, sadarbībai ar citiem dienestiem.
Manuprāt, būtiski ir apkopot iepriekšējo pieredzi un izdarīt pareizus secinājumus. Šādi plāni ir regulāri pilnveidojami, jo jāņem vērā izmaiņas pašā objektā, izmaiņas, kas notikušas valsts un pašvaldību iestādēs, avārijas un glābšanas dienestu funkcijās, materiāli tehniskajā nodrošinājumā. Nozīme var būt arī grozījumiem dažādos tiesību aktos. Liela nozīme ir personāla apmācībai kā pareizi rīkoties ārkārtas situācijās, jo tā iespējams būtiski samazināt riska faktoru, nodrošināt cilvēku, materiālo vērtību evakuāciju vai pārvietošanu. Jānozīmē ir atbildīgā persona personāla apmācīšanai, jāizveido glābšanas komanda. Regulāri ir jāpārbauda objektā esošās drošības sistēmas, tās ir jāpilnveido. Jāpilnveido ir arī sakaru sistēmas, trauksmes izziņošanas sistēmas un avārijas signalizācijas sistēmas.
Savā darbā izstrādāšu Liepājas pilsētas centrālās slimnīcas rīcības plānu ārkārtējās situācijas gadījumā pie radiācijas avārijas.

1. Objekta raksturojums

Liepājas pilsētas centrālā slimnīca (LPCS) atrodas dažu kilometru attālumā no pilsētas centra. Slimnīcas adrese ir Slimnīcas ielā 25, Liepājā. LPCS ir lielākā slimnīca Liepājas rajonā un otra lielākā slimnīca Latvijā. Slimnīcas apkārtējā teritorija ir 54,016 m2.
Liepājas PCS atbilstoši Liepājas apbūves noteikumiem atrodas sabiedrisko iestāžu apbūves teritorijā, kurai blakus atrodas apstādījumu zona, kas pāriet valsts mežu zonā līdz Grobiņas – Ventspils šosejām. 500m attālumā uz ziemeļiem atrodas daudzstāvu apbūves teritorija, kurā atrodas 4 gab. 104.sērijas dzīvojamās mājas ar vidējo iedzīvotāju skaitu ap 600. Slimnīcas dienvidu un rietumu pusē vairāku km2 platībā atrodas lauksaimniecībā izmantojamās zemes, kuras vienu daļu aizņem „mazdārziņu” teritorija.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация