Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:514241
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 14.06.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 12 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads   
1.  Ietekmes uz vidi faktori   
2.  Ūdens piesārņojums   
3.  Ietekme uz cilvēka veselību   
3.1.  Trokšņa piesārņojums   
3.2.  Smakas piesārņojums   
3.3.  Gaisa kvalitātes ietekme uz cilvēka veselību   
3.4.  Sprādziena riska faktors   
4.  Ainavas piesārņojums   
Фрагмент работы

1. Ietekmes uz vidi faktori
Balstoties uz Enerģētikas attīstības pamatnostādnēm elektrostacijas būvniecība vidi var ietekmēt, pirmkārt, ar saimnieciskās darbības ietekmi uz dabas teritoriju, otrkārt, ar emisijām atmosfērā kurināmā sadedzināšanas rezultātā, kā arī ar ūdens piesārņojumu [2].
Izvēloties potenciālās elektrostacijas būvniecības vietu, ir jāņem vērā aizsargājamo dabas teritoriju izvietojums, bez tam Latvijā jāizvērtē elektrostacijas darbības ietekme uz tuvumā esošajām Natura 2000 teritorijām (sk. 1.attēlu). Natura 2000 tīklā Latvijā ir iekļautas 336 teritorijas. Šīs teritorijas aizņem 11,9% no Latvijas platības [2].
Izmantojot atbilstošas elektrostacijas tehnoloģijas ar atbilstošu aprīkojumu, ir iespējams pilnībā izpildīt Eiropas Savienības un Latvijas normatīvo aktu prasības attiecībā uz emisiju, ūdeņu piesārņojuma un vides piesārņojuma ar smagajiem metāliem apjomu, kā arī atkritumu un pārpalikumu utilizāciju no konkrētās elektrostacijas [2].
Dabas gāze ir ļoti nozīmīgs enerģijas avots, lai samazinātu piesārņojumu un uzturētu tīru un veselīgu vidi. Papildus tam, ka valstī ir pārpilnam, un drošu enerģijas avotu, dabas gāzes izmantošana sniedz arī labvēlīgu ietekmi uz vidi skaits salīdzinājumā ar citiem enerģijas avotiem, it īpaši citiem fosilajiem kurināmajiem [3].
Atšķirībā no naftas, kurai pasaulē ir veikti neskaitāmi toksikoloģiski pētījumi, lai detalizēti noteiktu tās ietekmi uz vidi, dabas gāze un tās sastāvdaļas ir palikušas ārpus vides analīzes, kontroles un regulēšanas. Tajā pašā laikā, dabasgāzes un tās produktu sadegšanas procesā, rodas piesārņojums, kas atstāj būtisku iespaidu biosfērā un globāli palielina antropogēno ietekmi [4].
Tāpat kā ar citu kurināmo, dabas gāzi arī ietekmē vidi, ja to ražo, uzglabā un transportē [5]. Ņemot vērā, ka Latvijas lietotājiem dabasgāze tiek importēta no viena avota, dabasgāzes piegādes apjomi un piegādes drošība ir atkarīga no gāzes piegādes infrastruktūras, tas ir maģistrālo un sadalošo gāzes vadu stāvokļa, kā arī to adekvātas uzturēšanas un attīstības. Latvijas teritorijā esošie maģistrālie un sadalošie dabasgāzes tīkli ir viena komersanta – akciju sabiedrības „Latvijas Gāze” īpašumā un valdījumā. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация