Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:584910
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 23.02.2021.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2016–2020 гг.
2021–2025 гг.
Фрагмент работы

5. Darba aizsardzības prasības ārkārtējās situācijās
5.1. Ja ir radusies bīstama situācija, darbiniekiem, izmantojot savas zināšanas, pieejamos līdzekļus savas kompetences robežās jāpieņem patstāvīgs lēmums un jāveic piemēroti pasākumi situācijas stabilizēšanai, lai izvairīties no briesmām.
5.2. Ārkārtēju situāciju var radīt elektroiekārtu bojājumi, darbinieku neapzinīga rīcība ignorējot drošības prasības u.c. Situācijās, kuras var izraisīt avāriju vai nelaimes gadījumu izpildītājiem nekavējoties jārīkojas saskaņā ar apstiprināto darba aizsardzības instrukciju prasībām un vispirms ir jāpārtrauc darbs un jābrīdina tuvumā strādājošie.
5.3. Ja izcēlies ugunsgrēks nekavējoties ziņo par to VUGD pa tālruni 112 (nosaucot adresi, ugunsgrēka izcelšanās vietu savu uzvārdu un telefona numuru), ziņot tiešajam darbu vadītājam, atvienot visas elektroiekārtas no tīkla sākt dzēst ugunsgrēku ar darba vietā esošajiem ugunsdzēsības līdzekļiem un sākt materiālo vērtību evakuāciju.
5.4. Elektroierīču aizdegšanās gadījumā tās dzēst ar elektrisko strāvu nevadošiem ugunsdzēšanas līdzekļiem. Šādos gadījumos pielietot OU tipa ar ogļskābo gāzi pildītus vai ar ABC pulveri pildītus ugunsdzēšamos aparātus un rīkojoties atbilstoši lietošanas pamācībai (apzīmējumi uz ugunsdzēsības aparāta korpusa).
5.5. Ja iegūta trauma vai notikusi pēkšņa saslimšana, darbs ir jāpārtrauc un jāgriežas pēc pirmās medicīniskās palīdzības un jāziņo tiešajam darbu vadītājam.
5.6. Elektriskās strāvas trieciena gadījumā atslēgt strāvas avotu, cietušo atbrīvot no strāvas iedarbības. Ja cietušā pulss nav sataustāms, jāveic mākslīgā elpināšana un jāizsauc NMPD zvanot uz vienoto ārkārtas palīdzības izsaukšanas numuru 113 uzrādot nelaimes gadījuma vietas precīzu adresi, cietušā vārdu, uzvārdu, vecumu un savu vārdu, uzvārdu.
5.7. Uzmanību! Pirms cietušā brūču pārsiešanas obligāti uzvelk gumijas cimdus. Ja cilvēks ir bezsamaņas stāvoklī ne uz brīdi neatstāt cietušo vienu pašu!

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −6,98 €
Комплект работ Nr. 1384462
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация