Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:845192
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 21.03.2022.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 40 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS    3
1.  DARBA LĪGUMA JĒDZIENS    5
2.  DARBA TIESISKO ATTIECĪBU NODIBINĀŠANA    11
3.  DARBA LĪGUMA GROZĪŠANA UN DARBA TIESISKO ATTIECĪBU IZBEIGŠANA    25
  NOBEIGUMS    27
  IZMANTOTO AVOTU UN LITERATŪRAS SARAKSTS    29
Фрагмент работы

NOBEIGUMS
Darba ietvaros tika analizētas pamatā CL un DL normas par darba tiesiskajām attiecībām un darba līgumu, pētījuma ietvaros ir izpildīti darbam izvirzītie uzdevumi un autors ir nonācis pie sekojošiem secinājumiem:
1. Valsts valodas centrs, aktīvi neiesaistās un neizmanto visus savus darba tiesiskos instrumentus, lai izskaustu Latvijas Republikā pastāvošos darba sludinājumu svešvalodās.
2. Latvijas Republikas tiesībsargs attiecībā pret mazu bērnu vecākiem, neizmanto savas nolikuma 19.punktā noteiktās tiesības un nevēršas ar iniciatīvu mainīt DL normas, kuras būtu papildināmas ar atsevišķu nodaļu attiecībā pret mazu bērnu vecākiem.
3. Darba devēji, izdodot uzteikumus darba tiesiskajām attiecībām, ignorē normu par cita darba piedāvāšanu tajā pašā uzņēmumā darbiniekam, ja viņa kvalifikācija un zināšanas ir atbilstošas.
4. Darba devējiem DL 33.pantā noteikts nesamērīgs administratīvais slogs, katru pretendentu iepazīstināt ar darba koplīgumu, ja tāds ir, un darba kārtības noteikumiem.

Pamatojoties uz secinājumiem autors izvirza šādus priekšlikumus:
1. Lai darbiniekam būtu iespēja pilnvērtīgi iepazīties ar darba līgumu un vajadzības gadījumā veikt līguma teksta korekcijas, jāpapildina DL 39.pantu, nosakot, ka konkursu uzvarējošajam pretnedentam ir iespēja vismaz 1 dienu pirms plānotā darba līguma noslēgšanas iepazīties ar darba līguma tekstu vai vismaz elektroniski ar tā projektu.
2. Lai stimulētu darba devējus noslēgt rakstiskus darba līgumus ar darbiniekiem likumdevējam jāpaaugstina administratīvie sodi par DL normu pārkāpšanu un nelikumīgu darba spēka nodarbināšanu.
3. Papildus, lai stimulētu darba devējus noslēgt rakstiskus darba līgumus ar darbiniekiem, likumdevējam jāapsver iespēja jaunos uzņēmējus (mazos un vidējos uzņēmumus) pirmajā darbības gadā atbrīvot no algas nodokļu nomaksas vai arī nodokļus noteikt minimālus, kas veicinātu darba spēka legalizāciju.
4. Darba devējiem jāvelta lielāka uzmanība darba līgumu noslēgšanai, to pareizai un precīzai izstrādāšanai, bet darbiniekiem – jābūt vairāk informētiem par DL un tie nedrīkst būt pasīvi savu tiesību un interešu aizstāvībā.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −9,48 €
Комплект работ Nr. 1391220
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация