Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:650130
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 24.10.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 1 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Savu uzvedības stilu mēs parasti attīstām jau bērnībā. Tas var būt atkarīgs no ģenētiskā mantojuma, kā arī no pirmās dzīves pieredzes. Katram no mums piemīt kāds no četriem galvenajiem uzvedības stiliem, kuru arī mēs pārsvarā visu laiku izmantojam, tomēr ir ļoti maz cilvēku, kurus varētu raksturot pēc viena galvenā stila, jo gandrīz vienmēr katram piemīt arī citiem stiliem raksturīgās īpašības. Katram galvenajam stilam ir 4 apakšstili. Galvenie stili ir: direktors (director), sabiedriskais (socializer), attiecību (relater), domātājs (thinker). Turpmāk apskatīsim direktora uzvedības stilu.

Direktora stils: Direktora stilam ir divi galvenie vadmotīvi: vajadzība kontrolēt un vajadzība sasniegt. Tiem, kam piemīt direktora stils ir uz noteiktu mērķi orientēti un karjeristi, viņi vislabāk jūtās, kad ir situācijas noteicēji un kad viņa pakļautībā ir cilvēki. Viņi vēlas paveikt ļoti daudzas lietas, tāpēc viņi izmanto lietišķu pieeju, lai koncentrētos uz galīgo rezultātu.
Direktora stila cilvēki it visur meklē izdevīgumu un nebaidās apiet likumus. Viņi uzskata, ka vieglāk ir lūgt piedošanu nekā prasīt atļauju. Viņi pieņem izaicinājumus, uzņemas vadību un pārgalvīgi steidzas risināt problēmas. Viņi arī uzņemas līderpozīcijas un vadību krīzes situācijās. Viņi ir tendēti visu izdarīt pēc iespējas ātrāk, tāpēc viņus var saniknot neparedzētas aizkavēšanās. Viņi stājas pretī novecojušai domāšanai un idejām.
Šos cilvēkus motivē ietekme un neatkarība. Tāpēc viņi uzmanās no cilvēkiem, kas varētu izmantot situāciju un sasniegt viņa nosprausto mērķi ātrāk. Tā kā avantūristiem svarīgākais ir rezultāts un laiks, kādā tas sasniegts, bieži vien kvantitātes dēl tiek upurēta kvalitāte. Avantūristu iedzimtais iedomīgums un uzpūtība noved pie tā, ka arī pieļauto kļūdu gadījumā viņi jūtas par sevi pārliecināti. Avantūristi neizvairās no konfrontācijas un viņiem patīk izaicināt citus.…

Коментарий автора
Коментарий редакции
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация