Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:840559
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 10.11.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 7 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Darbā tiek apskatīti Latvijas uzņēmumi, kas darbojas Latvijas tirgū un eksportē uz ārējo tirgu. Tie ir: Latvijas Balzams, A/S Grindeks, Brīvais vilnis, Lauma.
Visi uzņēmumi darbojas jau ilgu laiku vietējā tirgū, panāca lielus panākums gan Latvijā gan ārzemēs. Uzņēmumu lielākie patērētāju valstis ir Krievija, Baltkrievija, Ukraina, Lietuva un Igaunija. Uzņēmumi izdevīgi izmanto gan sava uzņēmuma atrašanas vietu, gan arī savas uzņēmuma vēsturi un tirdzniecības zīmes. Parasti, uzņēmuma tirdzniecības zīmes ir jau plaši pazīstami tirgū kopš Padomju laikiem, tāpēc uzņēmumiem ir vieglāk ienāk tirgū.
Darbā tiek analizēti uzņēmuma darbības veidi, ienākšanas veids ārējā tirgū kā arī tiek apskatīti uzņēmuma piedāvātie produkti.
Darbā tiek atspoguļoti globālas stratēģijas: daudznacionāla, starptautiskā, globāla un pārnacionāla stratēģijas.Daudznacionālas stratēģijas pielietošana
Uzņēmums “Latvijas Balzams”
Latvijas Balzams ir lielākais alkoholisko dzērienu ražotājs Baltijā un aizņem 47% no Latvijas kopējā alkoholisko dzērienu tirgu. Uzņēmumā tiek izgatavoti ap 100 dažādu nosaukumu dzērieni. 55% savas produkcijas uzņēmums eksportē un ir lielākais eksportētājs Latvijas pārtikas nozares uzņēmumu vidū.
Uzņēmuma darbība ārējā tirgū un ienākšanas veids: Uzņēmums eksportē vairāk nekā uz 22 Eiropas valstīm kā arī uz ASV, Kanādu un Austrāliju. Uzņēmuma eksports pieauga par 54% salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu un sasniedza 25 mln Ls. : LB uzskata par svarīgākiem eksporta valstīm Igauniju un Lietuvu, un kā nākamais loks- Krievija, Polija, Skandināvija.
Eksporta apjoms uz Lietuvu un Igauniju pieauga par 40% un 62%. Uzņēmums atvēra pārstāvniecību Lietuvā (Viļņā) un to vada Lietuvas speciālists. Pārstāvniecības galvenais uzdevums ir koordinēt un veicināt Latvijā ražoto alkoholisko dzērienu pārdošanu Lietuvā un arī piedāvāt Lietuvas tirgum jaunus produkcijas veidus. Latvijas Balzama produkcija tiek piedāvātā arī LB veikalā, kas nesen tiek atvērts Viļņā. Uzņēmums šajā gadā sāka strādāt ar DUS Lukoil, un tagad LB produkcijas tiek piedāvāta 114 DUS veikalos. …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,98 €
Комплект работ Nr. 1189129
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация