Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
12,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:955558
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 15.06.2020.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1.  Uzņēmuma darbības veids   
2.  Būtiskākie darba vides riska faktori   
3.  Darba vides riska faktoru ietekme uz drošību un veselību   
4.  Uzņēmuma darba kārtības noteikumi   
5.  Darba aizsardzības sistēma uzņēmumā   
6.  Obligātāsveselības pārbaudes, to nozīme un veikšanas kārtība   
7.  Drošības zīmes   
8.  Nodarbināto tiesības un pienākumi   
9.  Nodarbināto pārstāvniecība   
10.  Vispārīgās prasības rīcībai ārkārtas situācijās un notiekot nelaimes gadījumam darbā   
11.  Citi darba aizsardzības jautājumi   
Фрагмент работы

16. Darba vietu ierīkošana birojā:
16.1. Biroja telpu ieteicamais izvietojums ēkas Ziemeļu pusē, kur mazāk izjūtama dabīgā apgaismojuma maiņa.
16.2. Nodrošināt darba raksturam un nodarbināto fiziskajai slodzei atbilstošu mikroklimatu, īpaši karstā laikā nodrošinot:
16.2.1. Atbilstošu gaisa temperatūru, gaisa relatīvo mitrumu, gaisa kustības ātrumu, atkarībā no fiziskās slodzes, kas nepieciešama attiecīgā darba veikšanai;
16.2.2. Darba kabinetu apgādāt ar ventilatoru;
16.2.3. Darba telpās uzstādīt kondicionieri, nepieļaujot ilgstošu auksta gaisa plūsmu uz kādu noteiktu ķermeņa daļu, vai arī ļoti strauju organisma atdzišanu.
16.3. Telpas griestiem izvēlēties piekaramo griestu risinājumu. Sienai, vai kādai citai virsmai, kas atrodas aiz muguras, jābūt tikpat apgaismotai kā monitora ekrānam.
16.4. Ieeju telpā izveidot tā, ka putekļi un netīrumi netiek iepūsti vai ienesti darba telpās.
16.5. Biroja aprīkojumā izmantot slēgtus skapjus un plauktus, kā arī inventāru un materiālus, kas labi padodas tīrīšanai, piemēram, linolejs vai koks, nevis paklāji. Ja biroja lieto mīksto grīdas segumu tad, tas jāapstrādā ar antistatiskiem mazgāšanas līdzekļiem.
16.6. Kabeļus un vadus telpās izvietot slēgtos kanālos vai iepakojumā, kas piestiprināti pie sienas vai zem galda, kas uzlabo kopējo drošību un ir vieglāk iztīrīt telpu.
16.7. Darba telpās lietot kopējo apgaismojumu tam jābūt gana spilgtam, bet ne žilbinošam. Galda lampu lietot tikai kā papildus apgaismojumu.
16.8. Apgaismojumam, īpaši papildus apgaismojumam jābūt ierīkotam tā, lai novērstu gaismas staru krišanu tieši darbinieka acīs.
16.9. Neiekārtot darba vietu tieši zem griestu gaismas avotiem (birojā darbā apgaismojuma norma ir 500 lx).
16.10. Atceries, ka datora ekrāns regulāri jānotīra ar antistatisku mikrošķiedras saturošu lupatiņu, lai neveidotos situācija, ka acu sasprindzinājumu rada lūkošanās netīrā ekrānā.
16.11. Pievērs uzmanību, kā tu skaties datorā. Pareizi tavam skatienam jābūt nevis virzītam taisni uz priekšū, bet nedaudz vērstam lejup.
16.12. Acu vingrojumi pārtraukumos:
16.12.1. centies katru darba dienas stundu sadalīt tā, ka darbam atvēli ne vairāk, kā 50 minūtes, bet 5 – 10 minūtes velti atpūtai – skaties tālumā, mirkšķini acis vai veic dažādus acu vingrojumus;
16.12.2. pārmaiņus skaties tālumā un tuvumā, var atpūtināt acu iekšējos muskuļus. Var arī tīras plaukstas uzlikt uz aizvērtām acīm, lai panāktu tumsas efektu, bet domās centies skatīties it kā uz savu pakausi. To īpaši iesaka, ja darbavietā nav logu, ir slēgta telpa un nav iespējams skatīties tālumā;
16.12.3. lai izvingrinātu acu lielos muskuļus, veic ābolu apļveida kustības, uz augšu un uz leju, pa labi un pa kreisi, pa diagonāli vienā un otrā virzienā, bieži samirkšķini, izpildi brīnīšanās kustības, acis it kā izbolot. Katru vingrojumu izpildi 6 – 8 reizes. Tie uzlabos asinsriti acīs, bet neaizmirsti arī par plecu un kakla daļu, sprandas stīvumu - arī tas var ietekmēt acu veselību. Šī iemesla dēļ katru reizi, kad dodies sportot, priecājas ne vien tavas acis, bet arī viss ķermenis.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация