Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:946092
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 21.03.2022.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  CIVILĀS AIZSARDZĪBAS GALVENIE UZDEVUMI    5
2.  KATASTROFU PĀRVALDĪŠANAS PAMATPRINCIPI    6
3.  PAŠVALDĪBAS TERITORIJĀ IESPĒJAMIE APDRAUDĒJUMI    8
4.  VEICAMIE PASĀKUMI KATASTROFU DRAUDU MAZINĀŠANAI    12
  Nobeigums    14
  Izmantoto avotu un literatūras saraksts    15
Фрагмент работы

Nobeigums
Civilā aizsardzība ir un paliek ļoti svarīga mūsdienu funkcija. Svarīga ir ātra reaģēšana jebkurā situācijā, kurā tiek apdraudēta cilvēka un valsts drošība. Tāpēc ir izstrādāta likumdošana, lai ātri varētu orientēties ārkārtas situācijas gadījumā. Katrā valstī ir savi likumi un noteikumi. Latvijā ir savi likumi un savi noteikumi pēc kuriem ir jāvadās un ātri jāreaģē. Ārkārtējās situācijas Latvijā var izraisīt- dabas katastrofas, tehnogēnas katastrofas, epidēmijas, epizootijas, epifitotijas, sabiedriskās nekārtības, terorisms, starptautiskās situācijas saasināšanās, bruņoti konflikti. Būtu jāizvērtē, kas ir primārais pašvaldības iestādē un kas ir tas, kas visvairāk apdraud mūsu dzīvību. Būtu jāizvieto brīdinājuma zīmes vietās, kuras varētu apdraudēt cilvēka dzīvību. Jāizveido un jāplāno pareiza trauksmes apziņošanas sistēma. Galvenais ir pareiza un operatīva rīcība, tāpēc ne velti lielās organizācijās tiek pieņemti darbā speciāli apmācīti cilvēki, kuri ir kompetenti šajos jautājumos, lai varētu izstrādāt pareizu un drošu aizsardzības plānu.
Manuprāt, būtiski ir apkopot iepriekšējo pieredzi un izdarīt pareizus secinājumus. Šādi plāni ir regulāri pilnveidojami, jo jāņem vērā izmaiņas pašā objektā, vidē, izmaiņas, kas notikušas valsts un pašvaldību iestādēs, avārijas un glābšanas dienestu funkcijās, materiāli tehniskajā nodrošinājumā. Nozīme var būt arī grozījumiem dažādos tiesību aktos. Liela nozīme ir personāla apmācībai kā pareizi rīkoties ārkārtas situācijās, jo tā iespējams būtiski samazināt riska faktoru, nodrošināt cilvēku, materiālo vērtību evakuāciju vai pārvietošanu. Jānozīmē ir atbildīgā persona personāla apmācīšanai, jāizveido glābšanas komanda. Regulāri ir jāpārbauda objektā esošās drošības sistēmas, tās ir jāpilnveido. Jāpilnveido ir arī sakaru sistēmas, trauksmes izziņošanas sistēmas un avārijas signalizācijas sistēmas. Uzskatu, ka katra iedzīvotāja pienākums ir iepazīties ar savas pašvaldības civilās aizsardzības plānu, lai katram būtu vismaz , kāda saprašana, kā rīkoties un ko darīt, kādi ir pienākumi un tiesības ārkārtas situācijā.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация