Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:984947
 
Оценка:
Опубликованно: 03.06.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads   
  Konflikts dabas organizācijā   
1.1.  Konflikta jēdziens   
1.2.  Konflikta veidi   
  Iekšpersonas konflikts   
  Konflikts starp personu un grupu   
  Starpgrupas konflikts   
1.3.  Konflikta cēlonis   
1.4.  Konflikta procesa modelis   
  Konflikta funkcionālās sekas   
1.5.  Konflikta ilgums   
2.  Konflikta situācijas vadība   
2.1.  Konflikta atrisināšanas struktūras metodes   
2.2.  Konflikta atrisināšanas starppersonu stili   
  Secinājumi   
Фрагмент работы

Nav parāk daudz cilvēku, kuri konflikta procesus atzīst par labiem, taču gandrīz visi tajos piedalās. Ja konkurences procesos sāncenši vienkārši mēģina aizteigties priekšā viens otram, būt labāks, tad viņi konfliktā meģina uzspiest pretiniekam savu gribu, izmainīt tā uzvedību vai arī vispār likvidēt to. Sakarā ar to, ar konfliktu saprot meģinājumu sasniegt atalgojumu pakļaušanas ceļā, savas gribas uzspiešanu pretiniekam, pretinieka izraidīšanu vai pat iznīcināšanu, kurš mēģina sasniegt to pašu atalgojumu. Atseviškas slepkavības vai cīņas, draudi, vēršanās pie likuma pretinieka iespaidošanai, koalīciju radīšana kopējo spēku apvienošanai ir vienkārši dažas no sociālā konflikta izpausmēm.
Dažos gadījumos galējas konflikta izpausmes rezultātā notiek pretinieka pilnīga iznīcināšana (piemēram, Roma iznīcināja Karfagenu vai amerikāņu pārceļotāji praktiski iznīcināja indiāņus, kuri naidojās ar tiem). Konfliktos ar mazāku piespiedu formu naidīgo pušu galvenais mērķis ir atstādināt pretiniekus no efektīvas konkurences, ierobežojot to resursus, manevru brīvību, samazinot to statusu un prestižu. Piemēram, konflikts starp darba devēju un darbinieku var novest pie tā, ka uzvaras gadījumā darbinieks var tikt atlaists no darba, pazemināts amatā, vai spiests aiziet no kolektīva.
Konflikti starp indivīdiem galvenokārt ir dibināti uz emocijām un personīgām antipātijām, tai pat laikā starpgrupu konfliktiem ir bezpersonisks raksturs, kaut gan ir iespējami arī personīgo antipātiju uzliesmojumi.
Izraisīto konfliktu procesu apturēt ir grūti. Tas ir izskaidrojams ar to, ka konfliktam ir komulatīva daba, citiem vārdiem sakot, jebkura agresīva rīcība izraisa atbildes rīcību vai atriebību, turklāt tās ir spēcīgākas par pirmo.
Konflikts saasinās un aptver arvien vairāk cilvēku. Vienkāršs apvainojums galu galā var novest pie nežēlības izpausmēm attiecībā pret pretiniekiem. Neželība sociālajā konfliktā dažreiz kļūdaini tiek uzskatīta par sadismu un cilvēka dotībām no dabas, tomēr visbiežāk nežēlību izdara vienkārši cilvēki, kuri nonāk ekstraordinārā situācijā.
Konfliktprocesi var piespiest cilvēkus spēlēt lomas, kurās vieņiem jābūt nežēlīgiem un cietsirdīgiem.
Grūtības, kuras rodas konflikta dzēšanas un lokalizācijas laikā, prasa visa konflikta rūpīgu analīzi, tā iespējamo cēloņu un seku konstatēšanu.
Konflikta raksturs organizācijā

Tāpat kā daudziem jēdzieniem, arī konfliktam ir vairāki definējumi un traktējumi. Viens no tiem skaidro konfliktu kā saticības trūkumu starp divām vai vairākām pusēm, kuras var būt gan konkrētas personas, gan grupas. Katra puse dara visu iespējamo, lai tiktu pieņemts viņas viedoklis vai mērķis un neļauj otrai pusei panākt to pašu.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,48 €
Комплект работ Nr. 1148787
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация