Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:440897
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 17.04.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Ikdienā sastopoties ar manipulāciju, tā ir kļuvusi par parastu un ikdienišķu mūsu dzīves sastāvdaļu, ka vairs to neievērojam. Manipulācija var tikt apvienota ar šantāžas, uzpirkšanas, hipnozes, maģijas un pat fiziskas psihes ietekmēšanas paņēmieniem. Ar mums var manipulēt ģimenes locekļi, skolotāji, draugi, padotie, darba kolēģi, priekšnieki, politiķi, masu informācijas līdzekļi.
Man liekas interesanti tas cik bieži cilvēki manipulē, pat paši to neapzinoties, tādēļ ir jāsaprot manipulācija būtība, lai mēģinātu ar to tikt galā, jo ikdienas saskarsmē var atrast daudz piemēru, kas parāda, cik ļoti manipulācijas ietekmē mūsu dzīvi, lēmumus, rīcību, izjūtas un attiecības ar citiem cilvēkiem.
Manipulēšana ir apzināta vai neapzināta negodīga rīcība, kuras rezultātā otrs cilvēks izjūt vēlmes, kas atšķiras no viņa paša tobrīd aktuālajām vēlmēm. Manipulāciju var izskaidrot kā psiholoģisku iedarbību, kad manipulētājs, pielietojot savas prasmes, otra cilvēka psihē “iedveš” mērķus, vēlmes, attiecības, kas atšķiras no tām, kas “upurim” ir dotajā brīdi.
Pēc lekcijas kursa Manipulācijas teorija un prakse es patiesībā sapratu, ka dzīvē es manipulēju ļoti daudz un, ka ar mani tiek manipulēts daudz. Es uzzināju par daudziem manipulēšanas paņēmieniem par kuriem man iepriekš nebija ne jausmas, ka tā ir
manipulācija. Bet ikdienā izvairīties no manipulācijas nav iespējams, visur apkārt tiek manipulēts, katru dienu klausoties to pašu radio vai skatoties televīziju ar mums manipulē masu mediji.
Ja nav bijusi saskarsme šajā dienā vai brīdī ar masu medijiem tad šī manipulācija notiek ģimenē, draugu kompānijā vai aizejot un lielveikalu, kur tiek manipulēts ar mums. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация