Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:629514
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 04.11.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 18 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  Mārketinga koncepcijas    4
  Produkcijas koncepcijas    4
  Produkta koncepcijas    6
  Pārdošanas koncepcija    7
  Pircēja koncepcija    9
  Sociālā mārketinga koncepcijas    11
  Secinājumi    14
  Izmantotā literatūra    15
  Izmantotie interneta resursi    15
Фрагмент работы

Ievads
Mārketinga pētījuma tēma ir „Mārketinga darbības koncepcijas, to priekšrocības un trūkumi”.
Mārketings ir ekonomikas zinātnes apakšnozare, kas literatūrā parādījās 19. un 20. gadsimta mijā un to iedala tirgvedībā un tirgzinībā. Mārketings pēc būtības ir vadīšanas process, kura mērķis ir ienākumu maksimizācija, izstrādājot un īstenojot stratēģiju uzticības pilnu attiecību nostiprināšanai ar uzņēmuma vērtīgiem pircējiem un stabilu atšķirīgu konkurences priekšrocību izveidošanai.1 Tā ir mērķtiecīga darbība, kas vērsta uz pircēju jeb patērētāju vajadzību izzināšanu un to apmierināšanu.2 Mārketinga galvenais uzdevums ir tirgus situācijai atbilstošu pasākumu plānošana.3
Lai uzņēmums veiksmīgi funkcionētu, tam ir jākoncentrē sava uzmanība, jāvelta sava darbība noteiktiem mērķiem, tam ir jāpieņem koncepcija, kas ir tā darbības pamatā. Uzņēmums var izvēlēties jebkuru no piecām koncepcijām – produkcijas, produkta, pārdošanas, pircēju vai sociālā mārketinga koncepciju, ar nosacījumu, ka tas ņem vērā savas iespējas, situāciju tirgū un pircēju stāvokli. Pašlaik tirgū tiek izmantotas visas koncepcijas, tomēr tās nepārtraukti jāattīsta un to pielietošana nevar būt mūžīga, jo sasniedzot mērķi ir jāuzstāda jauns, kas var prasīt mainīt esošo mārketinga stratēģiju uz atbilstošāku, attiecīgo mērķu sasniegšanai efektīvāku. Uzņēmumi, gluži tāpat kā visi pasaules procesi, attīstās un šī attīstība ir cikliska. Katrā periodā ir atšķirīgas prioritātes, kas attiecīgi iespaido arī koncepcijas izvēli, kā arī uzņēmējdarbības veiksmīgumu. Attiecīgi no prioritātēm izriet arī koncepcijas izvēle, tās pamatojums.
Šī pētījuma mērķis ir noskaidrot kādas ir mārketinga koncepcijas un to priekšrocības un trūkumi.
Pētījuma mērķa sasniegšanai autores ir izpētījušas literatūru, kas satur informāciju par mārketinga koncepcijām, to skaitā teoriju un autoru atziņas, kā arī veikušas šīs literatūras analīzi un tās rezultātā secinājumus un priekšlikumus.
Izvirzīto uzdevumu izpildei darbā izmantota dokumentu analīzes metode, kuras laikā tika apskatīti literatūras avoti un interneta resursi, kā arī veikta atsevišķu uzņēmumu izpēte.
Pētījuma objekts ir mārketinga darbības koncepcijas, t.i., produkcijas, produkta, pārdošanas, pircēja un sociālā mārketinga koncepcija.
Darba apjoms ir 14. lpp. Un darba tapšanā izmantoti 12 literatūras avoti.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация