Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:220834
 
Оценка:
Опубликованно: 21.12.2012.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 6 единиц
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
2011–2015 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    2
1.  Ģeogrāfiskā atrašanās vieta    3
2.  Teritorijas audits    4
2.1.  Teritorijas pievilcīguma faktori    4
2.1.1.  Teritoriju raksturojošie demogrāfiskie rādītāji    4
2.1.2.  Teritoriju raksturojošie ekonomiskie rādītāji    6
2.1.3.  Teritoriju raksturojošie sociālie rādītāji    8
2.1.4.  Teritorijas attīstības indekss    11
2.1.5.  Pievilcības objekti    12
2.2.  Galveno konkurentu atklāšana    13
2.3.  Pamata tendenču atklāšana    13
2.4.  SVID analīze    14
2.5.  Galveno ierobežojumu noteikšana    15
3.  Esošās aktivitātes teritorijas pievilcības paaugstināšanai    16
4.  Nepieciešamās teritorijas mārketinga aktivitātes Auces novadā    19
  Secinājumi    23
  Izmantotie informācijas avoti    25
Фрагмент работы

Secinājumi:
1. Kopējam iedzīvotāju skaitam Auces novadā ir tendence samazināties, kā arī pieaug iedzīvotāju skaits virs darbspējas vecuma, vērojama bērnu un jauniešu skaita dinamikas negatīva tendence. Turpinās iedzīvotāju (īpaši gados jaunu) izbraukšana, kas var novest pie tā, ka mazāk apdzīvotie ciemi var kļūt tukši. Raksturīga iedzīvotāju koncentrēšanās Auces pilsētā un tās apkārtnē, Bēnē (iedzīvotāju blīvums ir mazāks pagastos, kas izvietoti tālāk no novada administratīvā centra un kuriem ir plašāka teritorija).
2. Novada pārvaldi īsteno Auces novada pašvaldība, kas ir salīdzinoši labi organizēta un spējīga veikt tai paredzētās funkcijas, ievērojot valsts un Auces novada administratīvās teritorijas iedzīvotāju intereses. Pašvaldība iegulda nopietnu darbu publiskās infrastruktūras un pakalpojumu, kā arī kopējās iedzīvotāju labklājības un uzņēmējdarbības vides uzlabošanā, piesaistot finansējumu gan no ES fondiem, gan citiem finanšu instrumentiem.
3. Iedzīvotāju dzīves vides kvalitāti visvairāk ietekmē novadā esošā sabiedriskās nozīmes infrastruktūra (izglītība, kultūra, sports, sociālā un veselības aprūpe, utt.). Tā tiek veidota un uzturēta apzinot iedzīvotāju vajadzības un vēlmes. Auces novadā ir atbilstošs pieejamais izglītības pakalpojumu klāsts, nav rindas uz pirmsskolas izglītības programmām. Taču ir nepietiekama medicīniskās aprūpes pieejamība visiem novada iedzīvotājiem.
4. Ceļu infrastruktūra ir viens no būtiskākajiem faktoriem gan uzņēmējdarbības, gan dzīves vides pastāvēšanai un attīstībai un iedzīvotāju un uzņēmēju darbībai novada teritorijā, taču pašvaldības teritorijā esošie ceļi ir ļoti sliktas kvalitātes. Tāpēc ir nepieciešams veikt ievērojamus ieguldījumus transporta infrastruktūras uzlabošanā.
5. Nodrošinot labvēlīgus dzīves apstākļus un augstu transporta pakalpojumu pieejamību ir iespējams piesaistīt resursus arī no tuvākām un tālākām teritorijām. Arī esošo resursu saglabāšanai ir svarīga dzīves kvalitātes nodrošināšana, īpaši radot iespēju cilvēkiem strādāt novadā.
6. Efektīvākai uzņēmējdarbībai, modernai un kvalitatīvai dzīvei, izglītībai un attīstībai liela nozīme ir sakaru un informācijas tehnoloģiju pieejamībai, kas Auces novadā atpaliek no mūsdienu prasībām. Sliktie sakari (gan fiksētie un mobilie telekomunikāciju sakari, gan internets) ir viens no uzņēmējdarbību bremzējošiem faktoriem, it īpaši Vītiņu pagastā, kurā (arī citās Lietuvas pierobežās teritorijās) Lietuvas mobilo operatoru signāls ir stiprāks nekā Latvijas.
7. Vairākos pagastos dzeramais ūdens satur paaugstinātu dzelzs koncentrāciju. Lai nodrošinātu ūdenssaimniecības turpmāku attīstību un kvalitatīvu ūdensapgādes un notekūdeņu savākšanas pakalpojumu sniegšanu un uzlabotu ūdens attīrīšanas kvalitāti Auces novadā, ir nepieciešama jaunas sūkņu stacijas izbūve, esošo kanalizācijas vadu nomaiņa un jaunu kanalizācijas vadu izbūve u.c. pasākumi.
8. Auces novada vides kvalitāte kopumā ir vērtējama kā laba. Galvenās gaisa kvalitātes problēmas ir saistītas ar smakām no cūku fermām Īlē un Aucē. Problēma ir arī ar gaisa piesārņojumu ar putekļiem no neasfaltētām ielām un ceļiem un vides, tai skaitā gaisa piesārņojumu no lauksaimnieciskās darbības – lauku miglošanas ar ķimikālijām, kas rada draudus biškopībai un cilvēku veselībai.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,98 €
Комплект работ Nr. 1327841
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация