Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:704450
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 04.06.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 2 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Kas ir motivācija?
V.Praude un J.Beļčikovs savā grāmatā „Menedžments” to skaidro šādi: „Motivējums ir noteiktu motīvu komplekss, kas veicina cilvēku rīcību noteiktā virzienā”, un ka: „Motivēšana ir darbinieku stimulēšana izvēlēties kādu no rīcības alternatīvām, lai sasniegtu organizācijas un personīgos mērķus”.
Grāmatas autori atzīmē, ka darba devēji bieži domā, ka uz papīra labi izstrādāts plāns un efektīvi sakārtota organizācijas struktūra darbosies pati no sevis. Praksē notiek tā, ka plānojot un organizējot darbību, nepieciešams darbiniekus motivēt attiecīgi darboties, pildīt pienākumus, lai sasniegtu organizācijas mērķus. Darbinieku darbība ir atkarīga no viņu prasmēm un spējām veikt attiecīgo darbu, no resursiem, kas tiem pieeejami un motivācijas. No šiem faktoriem visgrūtāk darba devējam ir atrisināt motivēšanas problēmu, jo šajā procesā nepastāv standarta metodes, un katrā konkrētā situācijā jāizvēlas vispiemērotākais darbinieku stimulēšanas paņēmiens, lai tie efektīvi strādātu organizācijā.
Ar ko tad vadītājam vajadzētu sākt? Pirmais, ko vajadzētu darīt, ir izanalizēt, kuri darbinieki ir apmierināti un neapmierināti ar darbu. Citiem vārdiem sakot, būtu jānovērtē darba atmosfēra. Vadoties pēc F.Hercberga divfaktoru motivācijas teorijas, jāsāk būtu ar higiēnas faktoriem. Ideālā variantā visiem demotivējošajiem faktoriem jābūt neitralizētiem. Pretējā gadījumā tos jālikvidē un tikai pēc tam var veidot motivāciju, izmantojot motivējošos faktorus. Vadītājam jāapzinās, ka labi darba apstākļi un skaidri mērķi un uzdevumi ir nepieciešami ikvienam darbiniekam, speciālistam - katram jāzina, ko no viņa sagaida.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,98 €
Комплект работ Nr. 1122009
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация