Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:247936
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 22.05.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    2
  Motivācija kā process    3
  Motivācija - negatīvā un pozitīvā    4
  Motivācija uz personisko vajadzību bāzes    4
  Secinājumi    9
  Izmantotā literatūra    10
Фрагмент работы

Viens no galvenajiem uzņēmējdarbības veikšanas resursiem ir darba resurss - personālsastāvs, no kura kompetentas atlases un vadīšanas ievērojami ir atkarīgs veiksmīgs uzņēmuma mērķu sasniegšanas process.
Personālsastāva veiksmīga darbība pamatojas uz katra indivīda personisko īpašību bāzes, uzņēmuma mērķiem un šo abu procesu kopējas motivācijas.
Patreiz Latvijā netiek pievērsta pietiekoši liela loma personālsastāvam, tā atlasei un motivācijas principiem, jo lielākā daļa uzņēmēju un firmu darbības resursu, pūļu ir pievērstas dažādu “dzīvības vai nāves” jautājumu risināšanai, diemžēl daudz citu būtisku problēmu risināšana paliek neievērota un grauj veiksmīgas darbības iespējas un rodas pat neatgriezeniska novirze no izvirzītajiem mērķiem.
Personāla motivācijas teorētiskajā izklāstā gribu izpētīt vienas no vadošajām personālmotivācijas nostādnēm, un katrai teorētiskai nostādnei pievienot savas domas un uzskatus. Aplūkošu A. Maslova un F. Hercberga teorijas.
Motivācijas procesa būtība ir gūt cilvēkam gandarījumu un ilgstošu interesi par konkrēto darbu, vai darba procesu kopumā. Nepieciešami stimuli, lai papildinātu jau esošos, kuru dēļ indivīds jau ir izvēlējies konkrētu darbības sfēru, uzņēmumu un amatu. Pētot iespēju iegūt materiālus par menedžmentu, motivāciju Latvijā, ar Interneta palīdzību, nonācu pie secinājuma - mūsu valstī par šo sfēru latviski nekas nav atrodams, vai tas liecina par tēmas “neaktualitāti”, vai citiem iemesliem, tāpēc manuprāt uzņēmējiem, konsultantu firmām un personāl darbiniekiem vajadzētu rīkoties, lai mainītu situāciju uz labu, piedāvājot savus pakalpojumus un informatīvos blokus.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация