Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:143596
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 23.04.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 7 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

To dara kaķis, suns, žurka, zirgs. Latviešu folklorā bieži pieminēts lācis, kuram jo īpaši tuva ir šī nodarbošanās, īpaši ziemā. To dara arī cilvēks. Kas mums ir kopīgs ar šiem nosauktajiem dzīvniekiem? Mēs visi guļam miegā. Kā jau zināms, cilvēks apmēram vienu trešdaļu savas dzīves pavada miegā.
Diennaktī pieaudzis cilvēks guļ vidēji septiņas stundas, bet zīdaiņiem un bērniem nepieciešams gulēt vairāk kā pieaugušajiem, jo bērniem miegs ir svarīgs viņu augšanas procesā. Zirgam pietiek ar divām stundām miega diennaktī.
Taču miegu mēs nevaram iedomāties bez sapņiem. Sapņo gandrīz ikviens. Lai arī daudzi apgalvo, ka nekad nesapņo. Kad pamostamies, mēs mēģinām atcerēties sapnī redzēto, dažkārt to izdarīt ir grūti, bet kad atceramies nosapņoto, šķiet, ka tas ir mums “parādījis” reālus pasaules notikumus.
Cilvēki mēģina skaidrot sapņus, to jēgu un nozīmi, ko nozīmējis sapnis. Līdz šim esmu uzskatījusi, ka tulkot sapņus nav pārāk svarīgi, lielākā daļa manu sapņu ir bijuši tās dienas notikumu iespaidā, ko pirms aizmigšanas esmu iedomājusies. Esmu dzirdējusi paziņas runājam un uztraucamies par to, ka sapnī redzējuši savus mirušos tuvos cilvēkus. Vai to uzskatīt par kādu ļaunu zīmi? Līdz šim neizrādīju nekādu interesi par sapņu tulkošanu, tulkojuma nozīmes meklēšanu.
Sapņu valoda ir simboliska, tā grūti saprotama smadzeņu kreisajai puslodei. Tā kā man vairāk raksturīga prāta diktēta rīcība, cerams, ka šajā referātā man izdosies pareizi noskaidrot, kas ir sapnis, kā tos tulkot, vai visiem ir iespējams interpretēt sapņus.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация