Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:490505
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 23.05.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 7 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Sociāli psiholoģiskās vadīšanas metodes    5
2.  Strādājošo psiholoģiskās īpatnības    7
3.  Sociālo un psiholoģisko faktoru darbības pētīšanas metodes    11
4.  Grupu veidošana no organizācijā strādājošiem    13
5.  Psiholoģiskais klimats    15
  Nobeigums    18
  Literatūra    19
Фрагмент работы

Personāla vadīšanas politikas veidošana nozīmē sevis apzināšanos un spēja pieņemt citus tādus, kādi tie ir. Tikai tādā veidā veidosies sadarbība un spēja kopīgi strādāt. Jāprot apkārtējos uzklausīt un pieņemt to, ko citi saka, kaut gan viņu teiktais var neatbilst Jūsu uzskatiem.
Vadītājs cilvēkus nedrīkst iedalīt pārākajos un padotajos. Lai personāla vadīšanas politika veidotos tāda, kurā katrs indivīds papildinātu otru, kā arī personāls papildinātu vadību un otrādi, tad nedrīkst pastāvēt pārākuma uzskati. Vadītājs viens bez labas komandas nekad nekļūs par labu vadītāju. Labs vadītājs var būt tikai tādā gadījumā, ja tas tiks papildināts ar labu komandu. Katrs cilvēks komandā pilda tam uzticētas funkcijas, tāpēc ir ļoti būtiski pareizi atlasīt cilvēkus, kuri būtu spējīgi veikt konkrēto uzdevumu. Bet personāla vadībā ir svarīgi zināt indivīdu veidošanos, sociālo un socioloģisko aspektu mijiedarbību cilvēkā. Katru indivīdu raksturo un ietekmē tādas iezīmes kā viņa iedzimtās īpatnības. Šīs īpatnības katram indivīdam ir atšķirīgas, apkārtējā vide, sociālā vide un iegūtās īpatnības – gan psihes, gan fiziskās.
Cilvēks savā attīstībā iegūst iekšējo brīvību, relatīvu neatkarību no apstākļiem, patstāvību viedokļos un rīcības izvēlē. Cilvēks kļūst personība, kura ir vienreizēja. Cilvēks savu personību nekad nepārstāj veidot, tas ir nepabeigts process. Personības tapšanā pastāv nejaušie un nepieciešamie. Cilvēkam ir jāatbild par savu pagātni, un tas ir ļoti svarīgs nosacījums, lai turpinātu veidot personību, lai cilvēks patstāvīgi saglabātu labo un noderīgo un turpinātu radīt jaunveidojumus.
Vadīšanas sociāli psiholoģiskās metodes ir vadītāju iedarbības paņēmienu kopums uz vadītāju grupām un atsevišķiem darbiniekiem, izmantojot socioloģijas un psiholoģijas likumus.
Darbinieku rīcību stimulējošo faktoru sistēma. Lai sekmīgi vadītu ražošanas organizāciju, tās atsevišķu darbinieku darbību, vadītājam jāzina, kas nosaka padotā rīcību, vadoties no kā padotais rīkojas.
Vadīt nozīmē paredzēt, kā, saņemot rīkojumus, rīkosies vadāmajā sistēmā iekļautie cilvēki. Šajā sakarībā sistēmas vadītājam ir svarīgi zināt padoto darbinieku subjektīvās intereses, kas nosaka tā rīcības mērķu izvēli un arī pašu darbību. Intereses var klasificēt. Lietderīgi uzskatīt, ka katram darbiniekam ir vairāku interešu kompleksu, kā sociāli ekonomiskās, politiskās, tehniskās, dažādas sadzīves un citas intereses.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация