Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:558413
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 09.01.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1.  Vācijas ekonomikas vispārējs raksturojums    3
2.  Vācu lietišķā kultūra un vadības stils    7
3.  Menedžmenta modelis    13
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts    15
Фрагмент работы

Vācija Eiropas Savienībā var lepoties ar ļoti augstu ekonomikas attīstības līmeni. Tās Iekšzemes kopprodukts (IKP) sastāda vairāk nekā 2,4 triljonus ASV dolāru. Pēc šī rādītāja Vācija ieņem piekto vietu pasaulē aiz ASV, Ķīnas, Japānas un Indijas. Vācijas iedzīvotāju skaits – 82,4 milj. cilvēku (2005. g. jūlijs), un gandrīz desmitā daļa no tiem ir ārzemnieki. Apdzīvotības blīvums Vācijā ir salīdzinoši diezgan augsts – 230 cilv. uz m2. Īpaši augsts apdzīvotības blīvums ir Reinas ziemeļu reģionā, kas ir viens no Vācijas svarīgākajiem rūpnieciskajiem rajoniem. Vācija ir augsti urbanizēta valsts, jo 85% no visiem iedzīvotājiem dzīvo pilsētās.
Apmēram puse no etniskajiem vāciešiem atzīst protestantismu, kas ir raksturīgs galvenokārt valsts ziemeļos (bijušajās Prūsijas zemēs). Savukārt otra puse ir katolicisma piekritēji, kas izplatīts pamatā valsts dienvidu daļā, galvenokārt Bavārijā. Šo divu kristīgo reliģiju simbioze ir ļoti lielā mērā ietekmējusi Vācijas ekonomiskās attīstības modeli.
Vācijas sastāvā ir 16 federatīvas zemes, un katra no tām ir reģionālās politikas realizēšanas jautājumos ir pietiekami neatkarīga, un katrs reģionālais līderis ar bundesrātes palīdzību (federatīvās zemes pārstāvošais orgāns) var diezgan ievērojami ietekmēt valsts centrālo ekonomiku.
Vācijā ir atrodami arī derīgie izrakteņi – akmeņogles un dzelzsrūda, ko iegūst galvenokārt Rūras baseinā. Tie nospēlēja ļoti nozīmīgu lomu Vācijas ekonomiskās attīstības laikā (metalurģija, mašīnbūve un ķīmijas rūpniecība). Mūsdienās Vācijas resursu bāze nav ievērojami liela, jo tādu derīgo izrakteņu, kādi atrodami Vācijā, īpatsvars pasaulē ir vislielākais, un tādus ekonomikai svarīgus energoresursus, kā nafta un gāze, Vācijai vienmēr ir nācies importēt.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация