Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:127837
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 06.12.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

1. Vadības stili, to veidi.

Šajā nodaļā mans mērķis ir analizēt vadības stilu teorijas. Apskatīšu iezīmju teoriju, K.Levina (K.Lewin) līderības tipoloģiju, Ohaijo universitātes pētījumi, R.Likerta (R.Likert) četru sistēmu vadības modelis, V.Vruma (V.Vroom) lēmumu pieņemšanas modelis, F.Fīdlera (F.Fiedler) līderības teoriju un harizmātisko līderības teoriju.
Vispirms aplūkošu pašu jēdzienu vadības stils. Vadības stils – “konkrētajam līderim (vadītājam) tipiskā paņēmienu, metožu sistēma, ar kuras palīdzību viņš iedarbojas uz saviem sekotājiem (padotajiem), ietekmē viņu sociālo uzvedību.” , vai arī “vadības stili – lēmumu pieņemšanas un padoto ietekmēšanas sistēmas, ko izmanto vadītāji.”
Vadības stils ir ciešā kontekstā ar vadītāja jeb līdera jēdzienu. Dažādā literatūrā vadītājs jeb līderis tiek aplūkots dažādos aspektos, t.i., citi autori šos jēdzienus redz kā divus dažādus (B.Parigins (Б.Парыгин)), savukārt citi (F.Fīdlers (F.Fiedler)) uzskata, ka līderis – “tas ir indivīds grupā, kuram ir uzdevums vadīt un koordinēt grupas darbību vai tas, kurš norīkotā līdera trūkuma gadījumā nes galveno atbildību par viņa darba izpildi. Šajā gadījumā līderis un menedžeris – vadītājs ir gandrīz pilnīgi sinonīmi.” “Var runāt arī par “vadītājiem līderiem”.” Tāpēc turpmāk es runāšu par līderi jeb vadītāju kā par vienu un to pašu. …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,98 €
Комплект работ Nr. 1113116
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация