Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:240388
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 17.02.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 2 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS    3
  VADĪTĀJS, VADĪŠANA UN VARA    3
  VADĪŠANAS STILI UN VEIDI    5
  VADĪTĀJA FUNKCIJAS UN LOMAS PĒC H.MINCBERGA    5
  VADĪTĀJS UN PSIHOLOĢISKAIS KLIMATS    7
  NOBEIGUMS    8
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA    8
Фрагмент работы

Kas tad īsti ir vadīšana? Vadīšana ir iedarbība uz darbinieku darbību (personu vai grupu) ar noteiktām metodēm un paņēmieniem, lai īstenotu organizācijas mērķus. No tā izriet, ka vadītājs ir konkrēts darbinieks, kas ietekmē darbinieku darbību (personu vai grupu), lai īstenotu organizācijas mērķus.
Kopumā skatoties arī sabiedriskā transporta līdzekļa vadītājs, bet no manis laikam gaida lai es aprakstītu uzņēmuma vadītāju. Tas ir cilvēks , kuram ir uzticēta mērķu sasniegšana, un viņš, sev uzticētos darbus, realizē ar citu darbinieku palīdzību. Jau vergturības laikā bija cilvēks, kas kontrolēja vergus, tātad izpildīja saimnieka norādītos darbus, tādējādi pats saņemot par to atalgojumu. Arī feodālisma laikos, kad attīstījās naturālās saimniecības, pastāvēja pārvaldnieki un saimnieka palīgi, un to laikam var uzskatīt par pārvaldes aizsākumu. Tāpēc, ka tā vairs nebija tikai vergu kontrole, bet pārvaldniekam jau bija tiesības dažādus jautājumus lemt patstāvīgi. Viņš varēja mainīt darbinieka izpildāmos darbus, ja bija nepieciešams, sodīt vai uzslavēt, varēja samazināt nodevu likmi, tas tika darīts uz citu nodevu maksātāju rēķina. Tābija ļoti primitīva pārvaldes forma.
Tā īsti vadītāja loma sāka palikt svarīga tikai sākoties kapitālisma attīstībai,jo tieši tad parādījās nepieciešamība pēc talantīgiem vadītājiem,kuri varēja izstrādāt savu uzņēmuma vadīšanas stratēģiju,lai vestu uzņēmumu uz priekšu vai arī sliktākajā gadījumā to paglābt no bankrota.
Bet lai panāktu efektīgu vadīšanu, vadītājam jālieto vara. Praksē vadītāji lieto dažādus varas veidus. Un tos var grupēt 5 veidos:
formālā vara
atalgojuma vara
piespiedu vara
ekspertu vara
personības vara.

Formālo varu nosaka ieņemamais amats un vadītāja autoritāte ir pati par sevi saprotama. Organizācijas stabila un efektīga darbība ir atkarīga tieši no padoto gatavības tradicionāli atzīt formālā vadītāja varu. Organizācijās, kur formālā vara ir ļoti spēcīgi, darbinieki – izpildītāji reaģē nevis uz cilvēku, bet uz amatu. Pielietojot šāda veida varu, organizācija ir it kā stabila, bet tā ir iesīkstēšana formālos uzskatos un birokrātijā. Pētījumi rāda, ka pēdējos gados formālā varas ietekme mazinās. Pēc manām domām, tipisks formālās varas piemērs ir valsts iestādes.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,48 €
Комплект работ Nr. 1150047
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация