Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:749637
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 11.05.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 1 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Šķirotie atkritumi kļūst par otrreizējām izejvielām, no kurām ražo citas preces. Atdalot iepakojumu no pārējiem atkritumiem, samazinās iepakojuma daudzums. Iepakojuma pārstrāde taupa enerģiju un citus dabas resursus. Jo vairāk šķiros atkritumus, jo būtiskāk samazināsies atkritumu daudzums atkritumu poligonā, tiks ietaupīta enerģija un resursi.
Šobrīd vides komunikācijas process saistībā ar šķiroto atkritumu saimniecību norisinās diezgan intensīvi, taču joprojām iedzīvotāji netiek pietiekami iesaistīti un problēma netiek risināta.
Vides informāciju sniedz Zemgales reģiona sadzīves atkritumu apsaimniekošanas projekta iesaistītās organizācijas, pašvaldība, „Jelgavas komunālie pakalpojumi” un masu mēdiji.
Pozitīvi, ka šī informācija ir patiesa, kvalitatīva, precīza, pamatota un palīdz veidot pareizi vides apziņu visiem iedzīvotājiem.
Negatīvā puse ir informācijas nepietiekamība, šādas iedzīvotājiem nepieciešamās informācijas ir ļoti maz. Nepieciešamo informāciju var atrast internetā, un retu reizi laikrakstos, taču būtiski ir informēt un piesaistīt visus iedzīvotājus, jo šī problēma ar atkritumu šķirošanu skar visu sabiedrību.
Vides izglītība šajā sektorā sekmēta ir ļoti maz. Dažās skolās sniedz bērniem informāciju par atkritumu šķirošanu audzināšanas stundās, bet tā ir vairāk informācija, nevis izglītība. To varētu izskaidrot arī ar pašu iedzīvotāju, tai skaitā skolotāju un vecāku pasivitāti un viņu nepietiekamo izglītību šajā jomā. Arī nekādu semināru vai izstādes netiek veidotas, kas varētu būtiski ietekmēt iedzīvotāju uztveri un zināšanas.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,48 €
Комплект работ Nr. 1250922
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация