Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
14,20 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:166763
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 13.02.2018.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads   
1.  Ekonomiskās darbības plānošana un analīze   
1.1.  Uzņēmējdarbības uzsākšanas uzdevumi   
1.2.  Plānošanas būtība un nozīme   
1.3.  Uzņēmuma finanšu plānošana   
1.4.  Uzņēmuma finanšu plāns   
2.  Uzņēmuma „Laura” apraksts un finanšu rādītāji   
2.1.  Uzņēmuma raksturojums   
2.2.  Darba samaksas plāns   
2.3.  Apkārtējās vides novērtējums   
2.4.  Peļņas vai zaudējumu plāns   
2.5.  Darbības rezultātu novērtējums   
  Secinājumi   
  Literatūras saraksts   
Фрагмент работы

Secinājumi
Uzsākot uzņēmējdarbību, ir jāanalizē ekonomiskie apstākļi, jānoskaidro, kādi faktori var labvēlīgi vai nelabvēlīgi ietekmēt iecerēto darbību. Kā arī, uzsākot uzņēmējdabību, liela nozīme ir plānošanai, kas ir sagatavošanas stadija lēmumu pieņemšanai, piemēram, dibināt vai nedibināt savu uzņēmumu, uzsākt vai neuzsākt uzņēmējdarbību, un attiecīgo lēmumu pieņemšana. Finanšu plānu izstrādā, lai salīdzinātu gaidāmos izdevumus ar gaidāmajiem naudas ieņēmumiem. Pēc tā var iegūt priekšstatu par to, vai uzņēmuma finansiālais stāvoklis būs apmierinošs.
Kursa darbā bija veikta jaundibinātā uzņēmuma “Laura” ekonomiskās darbības plānošana un analīze. Lai būtu iespējams veikt darbības rezultātu novērtējumu, bija sastādīts aizdevuma atmaksāšanas grafiks, darba samaksas plāns, aprēķināti pārdošanas ieņēmumi par gadu, nepieciešamo materiālu iegāde vienam gadam, uzņēmuma izmaksas, peļņas vai zaudējumu aprēķins, naudas plūsmas plāns, kā arī sastādītas bilnaces uz gada sākumu un gada beigām. Uzņēmuma likviditātes koeficients ir 1.71. Ar uzņēmuma likviditātes analīzes palīdzību var noteikt uzņēmuma spēju jebkurā laikā norēķināties par savām saistībām, kas ir īpaši svarīgi uzņēmuma darbības nepārtrauktības nodrošināšanai. Uzņēmuma likviditāte parāda uzņēmuma spēju rast maksāšanas līdzekļus no saviem iekšējiem avotiem - īstermiņa aktīviem jeb apgrozāmajiem līdzekļiem. Ja likviditātes koeficients ir lielāks par 1 uzņēmuma likviditātes pakāpe uzskatāma par labu. Rentabilitātes rādītāji raksturo uzņēmuma ienesīgumu. Rentabulitāte ir attiecība starp peļņas lielumu un kādu citu rādītāju, kurš nodrošina šo peļņas lielumu. Uzņēmuma finansiālā (pašu kapitāla) rentabilitāte rāda, kādu peļņu ir ieguvuši uzņēmuma īpašnieki uz ieguldītā kapitāla vienību, uzņēmumam „Laura” tā ir 6.26%. Pēc pirmā darbības gada beigām uzņēmuma peļņa sastāda 705.98 EUR, tas ir saistīts ar to, ka pirmajā gadā ir nepieciešami sākotnējie ieguldījumi, pamatlīdzekļu iegāde, kā arī ir nepieciešams veikt aizdevuma atmaksu. Maksātspējas jeb saistību rādītāji arī nav pietiekoši apmierinoši, kas nozīmē to, ka uzņēmums nepieciešamības gadījumā nevarēs ātri norēķināties ar savām saistībām. Finanšu atkarības rādītājs ir 62.1%, tas ir augstāk par vēlamo.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация