Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
21,48 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:216131
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 13.01.2022.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 30 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2016–2020 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS    5
1.  PERSONĀLA IZMAKSAS    7
1.1.  Personāla izmaksu jēdziena teorētiskā izpēte    7
1.2.  Darba samaksas jēdziens Latvijas Republikas likumdošanas aktos    10
2.  NODOKĻI UN ATVIEGLOJUMI    16
2.1.  Nodokļi, kas piemērojami darba samaksai    16
2.2.  Nodokļu atvieglojumi    21
3.  DARBA ALGAS APRĒĶINĀŠANA UN UZSKAITE FINANŠU GRĀMATVEDĪBĀ    24
4.  PERSONĀLA IZMAKSU UZSKAITE SIA „GRĀMATVEDĪBA PRO”    31
  IZMANTOTO AVOTU UN LITERATŪRAS SARAKSTS    39
  Nobeigums    44
Фрагмент работы

Secinājumi
1. Personāla izmaksas ir plašs jēdziens, jo tas ietver visas izmaksas, kas ir saistītas ar darbinieku nodarbināšanu, kā piemēram, darba samaksa, pabalsti, dažādi labumi utt. Kā arī LR likumdošanas aktos personāla izmaksu jēdziens nav tieši reglamentēts. Vairāki likumdošanas akti reglamentē dažādas personāla izmaksu komponentes.
2. Izpētot likumdošanu, kurās tiek reglamentētas personāla izmaksas, visbiežāk pieminētās un skaidrotās sastāvdaļas ir darba samaksa un ar to saistītie nodokļi.
3. Katrā ekonomikas nozarē izmaksas, kas tiek lietotas darbinieku nodarbināšanas apzīmēšanai, ir definētas savādāk: cilvēkresursu vadībā- cilvēkresursu izmaksas, makroekonomikā- darbaspēka izmaksas, grāmatvedībā- personāla izmaksas. Šie definējumi apzīmē vienas izmaksas, tomēr – cilvēkresursu izmaksas ir plašāks jēdziens.
4. Darba likumā ir noteiktas divas darba samaksas sistēmas – laika algas sistēma un akorda algas sistēma- no kurām ir atkarīgs darba algas aprēķins. Laika algai jābūt noteiktam algas apmēram vienā laika vienībā, turpretim, akorda algu nosaka paveiktā darba apjoms.
5. LR likumdošana nosaka laika darba algas aprēķinu un minimālās likmes, ko ir jāmaksā darbiniekam par nostrādāto laiku, savukārt darbiniekiem, kuriem nolīgta akorda algas sistēma un kuri ir nostrādājuši visas mēnesī noteiktās stundas, normālā darba laika ietvaros darba alga nevar būt mazāka par valsts noteikto mēneša darba algu.
6. Nākotnē ir ļoti liela iespējamība, ka daudzviet būs darbinieku trūkums, kas mudinās valdību piesaistīt darbiniekus, paaugstinot minimālo algu vai samazinot nodokļus, lai neveidotos ēnu ekonomika.
7. Darba likums nosaka, ka katra darba devēja pienākums ir nodrošināt piemaksu par nostrādātajām stundām svētku dienās, nakts darbu un virsstundām. Par nakts darbu tiek piemērota 50% piemaksas likme, virsstundu un svētku dienu gadījumā- 100% likme.
8. Valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas dod tiesības sociāli apdrošinātai personai saņemt likumā noteiktos sociālās apdrošināšanas pakalpojumus – pensijas, pabalstus un atlīdzības.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация