Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
Особые предложения 2 Открыть
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:210055
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 11.06.2020.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Savā profesionālajā pieredzē koučingu esmu izmantojusi mērķtiecīgi kā darbinieka kompetenču attīstību. Manā komandā bija darbinieks, kas izcēlās ar nevēlēšanos pašam risināt problēmas, kas rezultējās ar to ka daudzi darbi netika izdarīti, lēmumi netika pieņemti un es, kā vadītājs, pastāvīgi tiku raustīta un biju spiesta risināt šīs situācijas jomā, kura vija viena no piecām manā pārraudzībā esošajām jomām. Individuālās sapulcēs, sāku izmantot pieeju “esi stulbs un slinks”. Sāku uzdot daudz dažādus jautājumus, liku darbiniekam pašam domāt situāciju risinājumus un analizēt kādas katram risinājumam varētu būt sekas. Rezultātu ilgi nebija jāgaida. Pēc dažiem mēnešiem tas pats darbinieks pie manis nāca jau ar trīs iespējamiem situāciju atrisināšanas variantiem, uzskaitot katra risinājuma “plusus” un “mīnusus”, un sniedzot savu redzējumu, kurš no risinājumiem viņaprāt būtu vislabākais.
Vadot dažādas komandas, gan jau nostabilizējušās, gan jaunizveidotās, efektivitātes celšanai izmantoju ne tikai koučingu, bet arī Edvarda de Bono “6 domāšanas cepures”. Pieeja, ka komanda uz konkrēto situāciju vienlaicīgi skatās no vienāda skata punkta, ļauj situāciju atrisināt īsākā laika periodā. Bez tam “6 domāšanas cepures” iemāca cilvēkam pašam izanalizēt ikvienu situāciju strukturēti, apskatot to no dažādiem skata punktiem un pieņemt izsvērtu un objektīvu lēmumu, nevis balstītu uz emocijām.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация