Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
21,48 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:984362
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 10.10.2012.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 32 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
2011–2015 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Anotācijas    4
  Ievads    7
1.  Uzņēmējdarbības vispārējās vadīšanas metodes    9
2.  Biznesa vērtēšanas būtība    11
2.1.  Vērtējuma mērķis un tā lietotāji    12
2.2.  Vērtējumu veidi    15
2.3.  Vērtību ietekmējošie faktori    18
2.4.  Vērtēšanas principi    20
2.5.  Biznesa vērtēšanas procesa etapi    22
3.  Biznesa novērtēšanas metodes    26
3.1.  Diskontētas naudas plūsmas metode    29
3.1.1.  FCFF aprēķinu variācijas    31
3.1.2.  FCFE aprēķinu variācijas    34
3.1.3.  Diskonta likmes noteikšana    35
3.1.4.  Diskontētās vērtības noteikšana    38
3.2.  Neto aktīvu metode    39
3.2.1.  Ilgtermiņa ieguldījumu novērtēšana    40
3.2.2.  Apgrozāmo līdzekļu novērtēšana    42
3.2.3.  Kreditoru parādu vērtēšana    43
4.  Biznesa novērtējums    44
4.1.  Uzņēmuma X darbības apraksts un organizatoriskā struktūra    44
4.2.  Prāmju pārvadājumu pakalpojumu tirgus analīze Baltijas jūrā    47
4.3.  Uzņēmuma X darbības analīze    51
4.3.1.  Uzņēmuma X SWOT analīze    54
4.3.2.  Secinājumi par uzņēmuma X darbības analīzi    56
4.4.  Finanšu rādītāju analīze un vērtējuma izstrāde    56
4.5.  Diskontētās naudas plūsmas metode    60
4.5.1.  Aprēķinu secība un pieņēmumi    61
4.5.2.  Uzņēmuma novērtējuma aprēķini    67
4.6.  Neto aktīvu metode    73
4.7.  Novērtējuma kopsavilkums    75
  Secinājumi un priekšlikumi    77
  Izmantotās literatūras un informācijas avotu saraksts    79
  Galvojums    81
Фрагмент работы

Secinājumi un priekšlikumi
1. Maģistra darba pētījumi norāda, ka biznesa vērtēšana it ļoti svarīga uzņēmējdarbības vadības metode, kā rezultātā iespējams uzlabot uzņēmuma vadības efektivitāti un pieņemt pamatotus stratēģiskus lēmumus.
2. Biznesa vērtēšana ir process, kura rezultātā naudas izteiksmē tiek noteikta visa uzņēmuma, tā struktūrvienības vai tā atsevišķu darbības virzienu vērtība.
3. Liela nozīme uzņēmuma mantas un kapitāla daļu novērtējumiem ir Komerclikumā paredzētās uzņēmējsabiedrību reorganizācijas – apvienošanas, sadalīšanas un pārveidošanas procesā.
4. Biznesam kā jebkurai precei un pakalpojumam ir sava vērtība. Tikai atšķirībā no standarta precēm un pakalpojumiem, biznesa vērtība ir atkarīga no finansiālā stāvokļa, klientu maksātspējas, aktīvu vērtības, uzņēmuma nemateriālās vērtības, reputācijas, nākotnes perspektīvām un daudziem citiem faktoriem.
5. Biznesa novērtējuma lietotāji ir gan privātā, gan valsts sektora personas, un tas atkarīgs no tā izstrādāšanas mērķa un veida.
6. Biznesa vērtējums parāda īpašniekiem, uzņēmuma vadībai un potenciālajiem investoriem esošo stāvokli uzņēmumā un ļauj pieņemt finansiāli pamatotus lēmumus uzņēmuma nākotnes attīstības plānošanai, uzņēmuma akciju pirkšanai un pārdošanai, uzņēmumu apvienošanai, kredītu saņemšanai bankās u.c.
7. Biznesa vērtību nevar definēt kā vienu konkrētu skaitli, bet gan tā jānorāda robežās, par kādu varētu notikt darījums – vienai darījuma pusei atsevišķi vērtību ietekmējošie faktori var likties nebūtiski, bet otrai ļoti būtiski, un pušu priekšstati par konkrēto biznesu var būtiski atšķirties. Tāpēc viennozīmīgi nosaukt fiksētu biznesa vai objekta cenu nemaz nav iespējams.
8. No veiksmīgi sastādīta plāna ir atkarīga arī paša novērtējuma būtība - tas ļauj labāk saplānot visus veicamos darbus un darboties pēc iepriekš izstrādātas struktūras, tādējādi novēršot lieku laika patēriņu un optimālāk organizējot vērtētāja darbu.
9. FCFF naudas plūsmas metode vairāk ir piemērota pagātnes naudas plūsmas aprēķināšanai, bet to izmantojot plānošanai nākotnē, jāpieņem, ka uzņēmuma attīstības tempi būs konstanti, kā arī uzņēmuma finansu struktūra nemainīsies.
10. FCFE metode vairāk ņem vērā naudas plūsmas komponentes un tādējādi pieļauj objektīvāku un labāku naudas plūsmas prognozēšanu nākotnē.
11. FCFF un FCFE naudas plūsmu aprēķinus var izmantot gan minoritātes, gan uzņēmuma kontrolpaketes aprēķināšanai, turpretī Neto aktīvu metode var izmantot tikai kontrolpaketes vērtības noteikšanai.
12. Būtiska problēma ir Diskonta likmes noteikšana – tā kā diskonta likmei ir būtiska ietekme uz biznesa novērtējumu, svarīgi ir nepieļaut kļūdas tās aprēķinā, kas varētu izpausties kā reālās tirgus situācijas nesaskanēšana ar vērtētāja pieņēmumiem. Lai izvairītos no šāda veida kļūdām, vērtētājam jābūt kā universālam tirgus pārzinātājam un rūpīgi jāseko līdzi notiekošajiem procesiem tirgū.
13. Novērtējuma kvalitāti ietekmē nepietiekama informācija – būtisks vērtējuma ierobežojošais faktors ir nepilnīgas vērtētāja pieprasītās informācijas saņemšana situācijās, kad uzņēmumam nav izstrādāta ne stratēģiskā attīstības programma, ne budžets, ne arī veikti jebkādi plānoto investīciju atdeves aprēķini. Tādā gadījumā vērtētājam ir jāiedziļinās visos uzņēmuma saimnieciskās darbības procesos un jāveic to analīze, kas nenoliedzami prasa daudz laika, tādējādi sadārdzinot arī pašu vērtējuma izstrādi. Ieteikums – ja uzņēmuma īpašnieki nolēmuši pārdot savu biznesu, būtu vismaz skiču stadijā iezīmēt uzņēmuma attīstības prognozes no īpašnieku skatījuma.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация